Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται να μας έρθει από τη Ρωσία στις αρχές του Ιουλίου και μάλιστα σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα Greek-Weather.Org θα είναι μία δεύτερη ψυχρή λίμνη αυτή τη φορά από τη βόρεια Ευρώπη με ψυχρότερες αέριες μάζες.


Αυτή η νέα ψυχρή λίμνη θα δώσει ακραία καιρικά φαινόμενα αυτή τη φορά στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανότατα και τη Στερεά Ελλάδα.

Η πρώτη ψυχρή λίμνη που ήρθε χαρακτηρίστηκε ως ''Lake Effect'' και σάρωσε τη δυτική, νοτιοδυτική Ελλάδα με το ύψος της βροχής να αγγίζει ακόμα και το ύψος βροχής που ρίχνει σε μισό τουλάχιστον έτος στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Η δεύτερη ωστόσο ψυχρή λίμνη δεν έχει κάποια ονομασία και αναμένουμε να δούμε να θα λάβει κάποιο όνομα. Θα έρθει από τη βόρεια Ευρώπη και ενδέχεται να δώσει εξίσου ακραία φαινόμενα, αυτή τη φορά κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με βροχές ιδιαίτερα έντονες.

Σοβαρή νέα καιρική αλλαγή αναμένουμε λοιπόν στις αρχές του Ιουλίου, με συνύπαρξη καύσωνα και καταιγίδων, φαινόμενο ιδιαίτερα ασυνήθιστο αλλά φαινόμενο που όταν σημειώνεται δίνει ακραία καιρικά φαινόμενα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger