Ένταση υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, με αφορμή την αύξηση των δυνάμεων του ελληνικού στρατού στα νότια σύνορα της γείτονας χώρας.

Όπως έχει υπογραμμίσει το ελληνικό Γενικό Επιτελείο, οι εναέριες περιπολίες έχουν ως στόχο να διασφαλιστεί η προστασία των κατοίκων των χωριών που βρίσκονται στα σύνορα με την Αλβανία και αποτελούν το ένα από τα 4 μέτρα έχουν ληφθεί από το στρατό μας για την αύξηση της ασφάλειας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, θεωρείται άδικο η Ελλάδα να παρεμβαίνει σε εσωτερικά θέματα μιας άλλης χώρας, ενώ γίνεται αναφορά και στα επεισόδια που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της Χειμάρρας και όπως τονίζει σε ανακοίνωση του: " το υπουργείο εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, εκφράζει τη λύπη του προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να παρέμβει σε ανάξιες πράξεις που τελέστηκαν χθες από ορισμένα άτομα στη Χειμάρρα, με στόχο να προσδώσει σε αυτές το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. 

Η υπόθεση εξετάζεται από τις αλβανικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αποτελεί επανάληψη της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του αλβανικού κράτους, παρά τη δέσμευση της Ελλάδος για σχέσεις καλής γειτονίας".

Παράλογο να μιλάει η Αλβανία για άδικη συμπεριφορά μετά τα όσα έχουν ειπωθεί και συμβεί με το θέμα των τσάμηδων, την ίδια στιγμή που μαζί με την Τουρκία προσπαθούν να μας περικυκλώσουν. 


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger