Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 4 Απριλίου 2017, παρουσίασε επίσημα χθες η ΕΚΤ. Η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου αποτελεί το τελευταίο βήμα της προσπάθειας εκ μέρους του πιστωτικού ιδρύματος να καταστούν ακόμα ασφαλέστερα τα τραπεζογραμμάτια ευρώ. Μετά τα 5, τα 10 και τα 20 ευρώ, τα 50 ευρώ είναι η τέταρτη ονομαστική αξία της δεύτερης σειράς τραπεζογραμματίων ευρώ, της αποκαλούμενης σειράς «Ευρώπη».

Οπως δήλωσε ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, «η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ θα κάνει το νόμισμά μας ακόμη πιο ασφαλές». Διευκρίνισε ακόμα πως τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας του τραπεζογραμματίου συμβάλλουν στην προστασία του νομίσματος. «Το βήμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των διαρκών προσπαθειών μας να διατηρούμε το ευρώ ως σταθερό νόμισμα, στο οποίο βασίζονται καθημερινά 338 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρη τη Ζώνη του Ευρώ. 

Η σταδιακή εισαγωγή των νέων τραπεζογραμματίων ευρώ με νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά υπογραμμίζει επιπλέον τη δέσμευση του Ευρωσυστήματος να διατηρεί τα μετρητά ως αξιόπιστο και αποδοτικό μέσο πληρωμής», υπογράμμισε εν κατακλείδι ο Ιβ Μερς.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger