Αν και εφόσον επαληθευτούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία των Παγκόσμιων μοντέλων πρόβλεψης καιρού, σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, το φετινό Καλοκαίρι θα αγγίξει τα max θερμοκρασιών του ...

Καλοκαιριού προ 9 ετών, το 2007. Εκείνο το Καλοκαίρι βιώσαμε σε πολλές περιοχές ανομβρία μηνών κάτι που συμβαίνει και τώρα ιδιαίτερα στα νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας τον 21ο αιώνα, με το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές να ξεπερνάει και τους 46-47 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Ήταν το πιο καυτό καλοκαίρι με τις περισσότερες πυρκαγιές, ενώ τότε είχε καεί η μισή Πελοπόννησος. Δυστυχώς τα Παγκόσμια μοντέλα πρόβλεψης καιρού, αφήνουν ανοιχτό και μεγάλες πιθανότητες το σενάριο να έχουμε μπροστά μας έναν καυτό Ιούλιο και ένα καυτό Αύγουστο όπως το 2007. Φυσικά ακόμα δεν είναι κανείς σε θέση να το προβλέψει με υψηλό ποσοστό εγκυρότητας, ωστόσο τα δείγματα που μέχρι στιγμής καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες, δείχνουν πως κάθε μήνες είναι και ο θερμότερος των τελευταίων χρόνων και πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και για τους επόμενους μήνες τουλάχιστον αυτού του Καλοκαιριού.

Ας ελπίσουμε να μην επαληθευτεί κάτι τέτοιο, διότι τότε θα έχουμε πολλές επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ήδη σε περιοχές της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων σύμφωνα με Έλληνες επιστήμονες και μετεωρολόγους, η ανομβρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με έλλειψη νερού.

Η πρώτες πάντως μετρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά μόνο του Greek-Weather.Org, δείχνουν πως έπεται καυτό Καλοκαίρι με 2 τουλάχιστον καύσωνες να μας έρχονται στα μέσα και τα τέλη του Ιουλίου και 2 ή και 3 τουλάχιστον καύσωνες διαρκείας που μπορεί να είναι ένας καύσωνας διαρκείας, φαίνεται για μέσα στον Αύγουστο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger