Την διάλυση της ΕΕ σε πέντε χρόνια προέβλεψε ο απερχόμενος ηγέτης των βρετανών ευρωσκεπτικιστών Νάιτζελ Φάρατζ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Φάρατζ απαντώντας στην ερώτηση τι θα του λείψει περισσότερο στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ότι θα του λείψει το «θέατρο και το δράμα» της Ευρωβουλής, αλλά δεν θα του λείψουν καθόλου τα κοπιαστικά ταξίδια στο Στρασβούργο.

Υποσχέθηκε ωστόσο να επιστρέψει στην ‘έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο «περίπου σε πέντε χρόνια, όταν θα έχει διαλυθεί η ΕΕ».

Ο Νάιτζελ Φαράτζ έδωσε με γλαφυρό τρόπο την άποψη του για το Brexit λέγοντας ότι «Ο πελάτης είναι βασιλιάς. Και εμείς είμαστε ο πελάτης»

Ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) είπε ακόμη ότι η Βρετανία δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη και ότι θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Και αυτό γιατί, όπως πιστεύει, Γερμανία και Γαλλία δεν θα τολμήσουν να θυσιάσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Άλλωστε, προειδοποίησε ο πρωτεργάτης του Brexit, δίνοντας ίσως και μία εξήγηση για τη διαφαινόμενη απροθυμία του Λονδίνου να αποχωρήσει άμεσα από την ΕΕ, το 2017 Γαλλία και Γερμανία στήνουν κάλπες και οι γερμανοί αυτοκινητοβιομήχανοι αλλά και οι γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας θα πιέσουν για «διακριτική μεταχείριση» της Βρετανίας.

Όσο για το ζήτημα της Σκωτίας, ο κ. Φάρατζ είπε ότι «δεν έχει κανέναν λόγο να θέλει την ανεξαρτησία της γιατί με το δημοψήφισμα ολόκληρη η Βρετανία ανέκτησε την ανεξαρτησία της. Αν λοιπόν η Σκωτία αποχωρήσει, θα χάσει την ανεξαρτησία που μόλις κέρδισε».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger