Σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές είναι η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Τουρκία το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. 

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πρόσθεσε ότι σχετικά με τους οκτώ συλληφθέντες στρατιωτικούς που επέβαιναν στο ελικόπτερο, θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του διεθνούς δικαίου. Πάντως, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, οι Τούρκοι στρατιωτικοί κατηγορούνται για παραβίαση συνταγματικής νομιμότητας και κατάλυση της Δημοκρατίας. 

Real.gr ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ από realmedialive



Συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι: Σήμερα το πρωί, στρατιωτικό τουρκικό ελικόπτερο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου εισερχόμενο στον ελληνικό εναέριο χώρο και ζήτησε την άδεια αναγκαστικής προσγείωσης. 

Το ΓΕΕΘΑ αμέσως επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Δόθηκε εντολή δύο μαχητικά αεροσκάφη να συνοδέψουν το ελικόπτερο μέχρι την ασφαλή προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους 8 επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger