Η επιμονή των αστυνομικών και τα μέσα που χρησιμοποίησαν για να αποδείξουν τον κατ' εξακολούθηση βιασμό από τον πατέρα της

Την πιο αρρωστημένη φαντασία ξεπερνά η συγκλονιστική υπόθεση της δεκαεξάχρονης από το Περιστέρι που για περισσότερο από ένα χρόνο είχε μεταβληθεί σε αντικείμενο σεξουαλικής ικανοποίησης από τον ίδιο της τον πατέρα. 

Το μαρτύριο του κοριτσιού ίσως να μην έπαιρνε τέλος αν δεν έβρισκε βοήθεια από μία θεία της που την πίστεψε όταν της περιέγραψε τί περνούσε και αν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής δεν έδειχναν επιμονή και μεθοδικότητα. Μάλιστα, «επιστράτευσαν» όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μεσα για να αποδείξουν πέραν πάσης αμφισβήτησης το έγκλημα σε βάρος του κοριτσιού. 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 44χρονου «πατέρα» ξεκίνησε όταν πριν από περίπου ένα μήνα, το κορίτσι μαζί με τη θεία πήγαν στο Τμήμα Ανηλίκων και κατήγγειλαν τον κατ' εξακολούθηση βιασμό. Οι αστυνομικοί, που έχουν εμπειρία στο χειρισμό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης πήραν λεπτομερέστατη κατάθεση από την κοπέλα. Εκείνη τους περιέγραψε πως πριν από ένα χρόνο ο πατέρας της τη βίασε πρώτη φορά. Τους περιέγραψε πως από μια στιγμή και μετά ο «πατέρας» έφτασε να της προαναγγέλει τις νυχτερινές του «επισκέψεις». «Καθόμουν και έβλεπα τηλεόραση στο σαλόνι. Ερχόταν και μου έλεγε "το βράδυ θα έρθω" και ερχόταν στο δωμάτιό μου», κατέθεσε η κοπέλα, αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς. Πολλές φορές ο «πατέρας» οδηγούσε το παιδί του σε ένα δεύτερο σπίτι που διατηρούσε σε άλλη περιοχή της Αττικής, επαναλαμβάνοντας το σκηνικό της φρίκης. 

Οι αστυνομικοί από τη στιγμή που είχαν τη λεπτομερή κατάθεση της κοπέλας ζήτησαν εισαγγελική άδεια για να προχωρήσουν σε έρευνα στα δύο σπίτια, όπως και έγινε. Με βάση τις περιγραφές του κοριτσιού κατάσχεσαν ένα χαλί, σεντόνια και κουβέρτες: κατά τις σεξουαλικές επαφές ο «πατέρας» είχε αφήσει γενετικό υλικό στα συγκεκριμένα αντικείμενα, που όμως ήταν «ανακατεμένο» με αντίστοιχο υλικό του κοριτσιού, εξαιτίας της επαφής. Για τον εντοπισμό του γενετικού υλικού οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που συνέδραμαν τους συναδέλφους τους του τμήματος Ανηλίκων που χρησιμοποίησαν τα ειδικά γυαλιά X-Ray για τον εντοπισμό σπερματικού υλικού. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα γυαλιά υπάρχουν για τον εντοπισμό κηλιδων αίματος. 

Αφού εντόπισαν το γενετικό υλικό στα συγκεκριμένα αντικείμενα, τα κατέσχεσαν και πλέον ήταν η σειρά των εργαστηρίων να «μιλήσουν». Οι απαντήσεις επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του κοριτσιού, αφού αποδείχθηκε ότι το DNA ανήκε σε πατέρα και κόρη. 

Ενώ η έρευνα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, το κορίτσι δεχόταν αφόρητες πιέσεις για να αποσύρει τις καταγγελίες από το συγγενικό του περιβάλλον. Με υποσχέσεις του τύπου «θα σταματήσει εδώ», «θα σε βοηθήσουμε» την έπεισαν να πάει για δεύτερη φορά στην Αστυνομία. Βεβαίως, από τη στιγμή που επρόκειτο για ανήλικο η έρευνα εκινείτο αυτεπαγγέλτως και ενδεχόμενη απόσυρση της καταγγελίας δεν θα τη σταματούσε. Όμως, τελικά το κορίτσι δεν απέσυρε την καταγγελία. Ο «πατέρας» συνελήφθη στο σπίτι συγγενικού του προσώπου και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.  




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger