Η στάνη δεν κινούσε υποψίες οπότε ήταν ο... ιδανικός τρόπος όχι μόνο για να κρύβουν τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που έκλεβαν αλλά και για να τα διαλύουν και στη συνέχεια να τα πουλούν ως ανταλλακτικά σε ενδιαφερόμενους!



Ο λόγος για μια συμμορία η οποία χρησιμοποιούσε μια στάνη στην περιοχή της Παιανίας αλλά και μια μάντρα αυτοκινήτων στην Αρτέμιδα για να κάνει τις παράνομες δουλειές της.

Τελικά όμως η αστυνομία και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής, βρήκαν την άκρη και εξάρθρωσαν τη συμμορία με τη σύλληψη ενός 39χρονου και την έκδοση ενταλμάτων για άλλα πέντε άτομα.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν εδώ και δύο περίπου χρόνια κλέβοντας πολυτελή επιβατικά και αγροτικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες αλλά και σκάφη!

Η τεχνογνωσία των κακοποιών ήταν τέτοια που χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρακάμπτοντας έτσι τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησήη των οχημάτων και, στη συνέχεια, τα οδηγούσαν στη στάνη στην Παιανία και στη μάντρα στην Αρτέμιδα.

Εκεί είτε τα τεμάχιζαν και μεταπουλούσαν τμήματά τους ως ανταλλακτικά είτε τα παραποιούσαν και τα μεταπουλούσαν ως αυτούσια οχήματα.

Η σύλληψη του 39χρονου έγινε στη στάνη στην Παιανία τη στιγμή που μετέφερε εκεί ένα ακόμη αυτοκίνητο που είχε κλέψει αλλά και ένα σκάφος!

Στη συνέχεια εντοπίστηκε και η μάντρα στην Αρτέμιδα, και σε έρευνα που έγινε εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα.

Συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέιλερ μεταφοράς τους, πέντε πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, δύο μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και φορτηγών.

Να σημειωθεί ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τις 30 περιπτώσεις κλοπών, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Και ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε βάρος του 39χρονου και των συνεργών του που καταζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και της σύστασης και συμμορίας.



ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger