Έρευνες έδειξαν πως τα περισσότερα φθηνά κεριά μπορεί να περιέχουν περισσότερες από 20 τοξίνες και είναι τόσο τοξικά όσο τα τσιγάρα.

Πολλά κεριά φτιάχνονται με παραφίνη ή μείγμα παραφίνης. Αυτό το παράγωγο πετρελαίου είναι ένα ανέξοδο κερί και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται τόσο συχνά από τους κατασκευαστές. Άτομα με άσθμα μπορεί να παρουσιάσουν αυξημένη αναπνευστική δυσκολία σε περίπτωση που είναι κοντά στη καύση κεριών με παραφίνη και μάλιστα μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνο όσο ένας καπνός κατώτερης ποιότητας.

Όταν λιώνει, η παραφίνη απελευθερώνει αναθυμιάσεις που είναι παρόμοιες με εκείνες μιας μηχανής ντίζελ, γεμίζοντας τον αέρα με καρκινογόνα χημικά προϊόντα. Το βενζόλιο και το τολουόλιο είναι γνωστές καρκινογόνες ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα όταν λιώνει η παραφίνη και προκαλούν από πονοκεφάλους μέχρι καρκίνο του πνεύμονα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ασφάλειας και Υγείας συνέστησε περιορισμένη έκθεση στους καπνούς από κεριά παραφίνης. Οι καπνοί αυτοί βρέθηκαν να προκαλούν όγκους στα νεφρά και στο συκώτι σε έρευνες που διεξήχθησαν σε πειραματόζωα.

Το 2003, η χρήση του μολύβδου σε φυτίλια απαγορεύθηκε στις ΗΠΑ. Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται στα φυτίλια για να τα βοηθήσει να διατηρηθούν ίσια και δύσκαμπτα,όταν όμως τα ανάβεις απελευθέρωνουν τον μολύβδο στον αέρα σε επικίνδυνα επίπεδα.

Δυστυχώς, τα εισαγόμενα κεριά δεν έχουν τους ίδιους κανονισμούς και εξακολουθούν να περιλαμβάνουν μόλυβδο στα φυτίλια τους, απελευθερώνοντας 5 φορές περισσότερη ποσότητα (από αναθυμιάσεις μολύβδου) απ’ότι η EPA ορίζει ως ασφαλής. Έκθεση σε υψηλά επίπεδα μολύβδου έχουν συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας, μαθησιακές δυσκολίες και ορμονολογικές διαταραχές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας για το ασφαλές πόσιμο νερό και τον έλεγχο τοξικότητας του 1986, υπάρχουν παραπάνω απο 20 τοξίνες στα κεριά παραφίνης, συμπεριλαμβανομένων: Ακετόνης, Τριχλωροφθορομεθάνιου, Δισουλφίδιου του άνθρακα, 2-βουτανόνης, Τριχλωροαιθανίου, Τετραχλωράνθρακα, Χλωροβενζόλιου, Αιθυλοβενζόλιου, Στυρόλιο, Ξυλόλιο, Φαινόλη, Κρεσόλη, Cyclopentene.

Αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να προκληθούν από τα συνθετικά αρώματα και τα χρώματα που προσθέτονται στα αρωματικά κεριά.




ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger