Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται το νησί της Χίου έπειτα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στη νύχτα στο νότιο τμήμα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3:15 τα ξημερώματα  στην περιοχή Βέσσα καίει σε δασική έκταση, στη νότια πλευρά του νησιού.

Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Λιθί, Μεστά και Ελάτα, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε, λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς στον «αέρα» του Σκάι, από τη φωτιά έχουν καεί δύο σπίτια.

Το μέτωπο προς Ολύμπους και Πυργί βρίσκεται σε πλήρη ύφεση.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, με τις νωπές μνήμες όλων να κάνουν συνειρμούς με την αντίστοιχη φωτιά του 2012.


Τα 12 οχήματα της πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή με την συνδρομή και των εθελοντικών ομάδων του νησιού που έχουν ήδη βρεθεί σε σημεία από όπου ενδέχεται να περάσει το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, δύο αεροπλάνα Canadair πραγματοποιούν ρίψεις νερού καθώς και ένα ελικόπτερο, αν και οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από τους κατοίκους της Ελάτας, η φωτιά στο πέρασμά της έχει καταστρέψει ένα τρακτέρ στην περιοχή, ενώ τρία σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα.

ΠΗΓΗ: chiospress.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger