«Όσο κρατάνε εκεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό» είναι η δήλωση Τούρκου πολιτικού σε απόλυτη αντίθεση με τους «Αμερικανούς φίλους» όπως τους αποκάλεσε στο διάγγελμα του Ερντογάν.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Αυτή ανήκει στον υπουργό Εργασίας της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας το Σάββατο στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «Χαμπέρουρκ», στον απόηχο της αιματηρής απόπειρας πραξικοπήματος στην χώρα.

Ο Σοϊλού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Γκιουλέν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία, ενώ λίγη ώρα αργότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ανάλογη έκκληση προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος που θέλησε ωστόσο να… μαλακώσει τη στάση του.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Ο Ερντογάν ζήτησε από τις ΗΠΑ να παραδώσουν «τα άτομα αυτά που βρίσκονται στην Πενσιλβανία», αναφερόμενος στον Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν και στην ομάδα του. «Θα ήθελα να απευθυνθώ στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα άτομα αυτά στην Πενσιλβανία θα πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκιά. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι αλλά πρέπει να μας επιτρέψουν να υλοποιηθεί αυτό το αίτημα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αδέρφια μου, απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που ζητήσατε έναν τρομοκράτη από εμάς εμείς τον εκδώσαμε και τώρα τα άτομα αυτά εντάσσονται σε αυτή τη λίστα για εμάς και ζητάμε να τους παραδώσετε».

Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος απευθείας με τον Φετχουλάχ Γκιουλέν και το θρησκευτικό του τάγμα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν, είπε ότι οι χώρες που θα στήριζαν τον Γκιουλέν δεν θα είναι φιλικές προς την Τουρκία.

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εργασίας όμως είναι ακόμη πιο έντονη, αφού συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος με την Ουάσιγκτον στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν θα εκδώσουν τον Γκιουλέν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger