Πως όλα δείχνουν η κυβέρνηση Τσίπρα θα πληρώσει πανάκριβα την απώλεια 1,5 έτους παπατζήδικων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Διαπραγματεύσεις οι οποίες στέγνωσαν εντελώς τα ταμεία της χώρας, τσαλάκωσαν την όποια αξιοπιστία του ελληνικού κράτους και στο τέλος της μέρας οι κατσιαπλιάδες υπουργοί επέβαλλαν φορολογικό συντελεστή 97% στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δεν περνάει ούτε μία μέρα που η στραβοχυμένη κυβέρνηση να μην έχει να αντιμετωπίσει ένα μείζον θέμα. Εάν οι σημερινοί κυβερνώτες είχαν τα αντανακλαστικά να κλείσουν την συμφωνία με τους εταίρους τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2015 όλα θα ήταν διαφορετικά για τους ίδιους αλλά και για τη χώρα.

Αντίθετα ο Τσίπρας παρασυρμένος από τις τις ιδεοληπτικές του φαντασιώσεις εμπιστεύθηκε τον θεωρητικό παπαρολόγο Βαρουφάκη και κατέληξε να δικαιώσει εκείνους από τους συνεργάτες του Γιουνκέρ οι οποίοι στο άκουσμα της ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα σχολίαζαν:

-H πουτάνα φοβάται τον πρωτάρη επιβήτορα…

Δυστυχώς πληρώσαμε πανάκριβα σε χρήμα την διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη και όπως όλα δείχνουν η σακατεμένη χώρα μας και τα στραβάδια ηγέτες της βρίσκονται πλέον μπροστά σε άγριες περιπέτειες με τον Σουλτάνο Ερντογάν να επιλέγει να εξάγει την κρίση στο εσωτερικό του τουρκικού στρατεύματος.

Εντολή να επιστρέψουν στην Toυρκία έλαβαν πριν από περίπου μία εβδομάδα οι Τούρκοι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Άγκυρας προς τις ελληνικές αρχές οι αξιωματούχοι ανακλήθηκαν επειδή έληξαν τα διαβατήριά τους και αναμένεται να γυρίσουν στην Ελλάδα αφού προηγηθεί νεότερη επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές.

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από την Τουρκία πριν από μερικές ημέρες για την αντικατάσταση – ανανέωση Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα η Άγκυρα πρόσθεσε πως όταν η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη για την επανεισδοχή θα υπάρξει και η σχετική ανταπόκριση από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή, η Αθήνα αναγνωρίζει πως υπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου από την ελληνική πλευρά, γεγονός που εμποδίζει την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Αν και η Ελλάδα δεν κάνει λόγο επίσημα για υπαναχώρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας, επικρατεί σκεπτικισμός για το κατά πόσο θα γίνει η αντικατάσταση των αξιωματούχων.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ελληνική αστυνομία έχει υποβάλει προς τις τουρκικές αρχές αρκετά αιτήματα για επανεισδοχή με το καθεστώς που ίσχυε πριν τη συμφωνία, για τα οποία όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger