Στο σενάριο των  ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων το φθινόπωρο επενδύει (εκ νέου) ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένου  να διατηρήσει εν ισχύ το αίτημα του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Παρόν», με τον τρόπο αυτό επιχειρεί παράλληλα να αμβλύνει το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει εντός της ΝΔ για τη στρατηγική που ακολουθεί και να αποθαρρύνει όσα στελέχη προτίθενται να δημοσιοποιήσουν τις διαφωνίες  τους. Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει  εντολή στα κομματικά στελέχη να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες και την επεξεργασία των εκλογικών συνδυασμών του κόμματος. Ενώ ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης σε μια αποστροφή του σημείωσε ότι «για εμάς (σ.σ.: τη ΝΔ) είναι πάντα προεκλογική περίοδος .

Τον περασμένο Μάρτιο – Απρίλιο στη Λ. Συγγρού στοιχημάτιζαν ότι τον Ιούνιο η χώρα θα οδηγείτο σε πρόωρες εκλογές, είτε διότι η κυβέρνηση δεν θα περνούσε από τη Βουλή το πακέτο με τα επώδυνα μέτρα είτε γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θα έδιναν τα χρήματα της δόσης του δανείου. Υπό αυτό το  πρίσμα ο κ. Μητσοτάκης με την  ενθάρρυνση στενών του συνεργατών, προεξέρχοντας του επικοινωνιολόγου  Τ. Θεοδωρικάκου, “έσπευσε να θέσει επίσημα θέμα προσφυγής στις κάλπες, θέλοντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία που δρομολογούν τις πολιτικές εξελίξεις. Οι προβλέψεις και οι προσδοκίες τους δεν δικαιώθηκαν.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger