Το Γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται σαν προστατευτικό φυτικό βοήθημα για το ήπαρ, εδώ και εκατονταετίες. Εκτός από τη χρησιμότητά του για τη διατήρηση ενός υγιούς ήπατος, το γαϊδουράγκαθο βοηθά επίσης στην ανακούφιση από  πεπτικές διαταραχές.
Παρασκευασμένο αποκλειστικά από τη Flora ™, το Μilk Thistle Plus είναι ένας συνεργιστικός συνδυασμός από τυποποιημένα εκχυλίσματα γαϊδουράγκαθου, ρίζας πικραλίδας και  φύλλων αγκινάρας. Τα ενεργά συστατικά του συνεργάζονται για να υποστηρίξουν το ήπαρ και το παχύ έντερο και να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών μέσω των εντέρων.
Το ήπαρ είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα και έχει πάνω από 500 γνωστές λειτουργίες συμπεριλαμβανομένων το φιλτράρισμα όλων των χημικών και των αποβλήτων από το αίμα. Το συκώτι μπορεί να υποστεί συμφόρηση για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του ήπατος, την αντίδραση σε φάρμακα, την κακή διατροφή, την υπερκατανάλωση τροφής και αλκοόλ. Παραδοσιακά, το γαϊδουράγκαθο έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατος, της χοληδόχου κύστης και των νεφρών, επιτρέποντας αυτά τα όργανα να λειτουργούν σε μέγιστη αποδοτικότητα. Η Silymarin, ένα ενεργό συστατικό που βρίσκεται στο γάλα του γαϊδουράγκαθου, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα. Ιδιαίτερα  βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών, ενεργοποιώντας την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα με την αύξηση της δραστηριότητας του γενετικού υλικού (DNA-RNA). Παράλληλα προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ’ αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει.
Σύμφωνα με πολλές τυφλές, ελεγχόμενες δοκιμές και κλινικές μελέτες, το γαϊδουράγκαθο βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών βλαβών από αλκοόλ, αυξάνει τo προσδόκιμο επιβίωσης σε ασθενείς με ηπατικές βλάβες, μεταβάλλει ευνοϊκά τα επίπεδα των ηπατικών ένζυμων (τρανσαμινάσες) σε ασθενείς με κίρρωση, ιογενή ηπατίτιδα και λιπώδη διήθηση, βελτιώνει τα συμπτώματα της προκληθείσας τοξικής βλάβης σε όργανα (ναυτία, αδυναμία, απώλεια όρεξης, κόπωση και πόνος), ενώ βοηθά στην αποτροπή βλαβών από χημικά φάρμακα και των πονοκεφάλων που συνδέονται με τη συμφόρηση των οργάνων αποτοξίνωσης.
Η χολή διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πέψη και το Milk Thistle Plus είναι χρήσιμο για την τόνωση της παραγωγής χολής στο ήπαρ. Η χολή είναι αποθηκευμένη στη χοληδόχο κύστη μέχρι να τη χρειαστεί ο οργανισμός για να αφομοιώσει έλαια και λίπη. Τα μόρια λίπους από τις τροφές εισέρχονται στο δωδεκαδάκτυλο σε μορφή στερεοποιημένων  σταγόνων, οι οποίες δεν μπορούν να διασπαστούν από τα παγκρεατικά ένζυμα (λιπάση). Τα χολικά οξέα περιβάλλουν τα μεμονωμένα μόρια λίπους, διασπώντας τα σε εύπεπτα σωματίδια. Αυτή η σημαντική διαδικασία είναι γνωστή ως «γαλακτωματοποίηση.» Το γαϊδουράγκαθο βοηθά να γίνεται αυτή η διαδικασία πιο αποτελεσματικά, περιορίζοντας έτσι τα δυσάρεστα συμπτώματα της δυσπεψίας.
Ασφαλές για μακροχρόνια χρήση, το  Milk Thistle plus της Flora ™ διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη φόρμουλα για την ηπατική υγεία με γαϊδουράγκαθο, πικραλίδα (είναι θεραπευτική για γαστρεντερικά προβλήματα από ανεπάρκεια της χολής και διεγερτική της όρεξης και της διούρησης) και αγκινάρα (αυξάνει την παραγωγή της χολής και τη χολική διαλυτότητα και καθαρίζει το ήπαρ από συσσωρευμένο λίπος).






ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger