Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αποκάλυψε πως τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο σύστημα μέσα στον Σεπτέμβριο και οι δόσεις θα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου

Νέο βαρύ κτύπημα επιφυλάσσει για τους Έλληνες φορολογούμενους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2016 σε μόλις τέσσερις δόσεις, παρ' ότι είναι γνωστό πως υπάρχει η δυνατότητα των έξι δόσεων, ώστε να διανεμηθούν ομαλότερα τα βάρη.

Την αποκάλυψη των σχεδίων της κυβέρνησης έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με δηλώσεις του στον Real FM. Τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο σύστημα τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η καταβολή της πρώτης δόσης από το τέλος του ίδιου μήνα.

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2015, καλούσε τους πολίτες να μην τον πληρώνουν, δίνοντας την υπόσχεση πως θα τον καταργήσει, αλλά μειώνει και τις δόσεις από έξι μηνιαίες, ή τρεις διμηνιαίες, σε τέσσερις μηνιαίες, με σκοπό προφανώς να εισπράξει νωρίτερα τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger