Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι ενδιαφερόμενες πλευρές στην υπόθεση της Μαρινόπουλος, με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει εντελώς η λειτουργία των καταστημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εταιρία, το μέλλον των περίπου 12.000 εργαζομένων και τους προμηθευτές.


Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του Μαρινόπουλου, της Σκλαβενίτης και των τραπεζών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ένα πιθανό deal διάσωσης.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Σκλαβενίτης έχει ξεκινήσει το due diligence (οικονομικό, νομικό και φορολογικό έλεγχο) για τον Μαρινόπουλο. Κατά τις πληροφορίες, τη διαδικασία έχει αναλάβει η Price Waterhouse Coopers. 

Η εικόνα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητική, καθώς σύμφωνα με το Euro2day, οι λογιστικές καταστάσεις του Μαρινόπουλου για την τριετία 2012 - 2014 εμφανίζουν έντονα και συνεχιζόμενα αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα, μεγάλες καθαρές ζημιές, ασυμμάζευτες ταμειακές ροές, με τους ορκωτούς λογιστές (διαφορετικοί κάθε χρονιά) να προχωρούν σε σειρά παρατηρήσεων.

Όσο περίπλοκη και αν είναι η κατάσταση, ωστόσο, όλες οι πλευρές φαίνεται να κατανοούν ότι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μικρό -πολύ μικρότερο από την προθεσμία του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η κύρια συζήτηση στο Πρωτοδικείο για την αίτηση του Μαρινόπουλου να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Ορισμένοι τοποθετούν το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες. Κι αυτό, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η λειτουργία των καταστημάτων, τόσο σε ό,τι αφορά τις προμήθειες, όσο και την προσέλευση πελατών.

Ένας ακόμη πιεστικός λόγος είναι η έλλειψη προστασίας της εταιρίας σε ό,τι αφορά τα μισθωμένα ακίνητα, στα οποία στεγάζονται τα σούπερ μάρκετ. Ήδη, διεξάγονται επαφές με ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ληξιπρόθεσμα μισθώματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η «ανοχή» τους για ένα διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση εφόσον βρεθεί για την Μαρινόπουλος, αναμένεται μόνο από την πλευρά της Σκλαβενίτης, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι αποτελεί τον μοναδικό συνομιλητή στην υπόθεση, παρά τις διαρροές για ενδιαφέρον από ξένα funds.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger