Υπό πλήρη έλεγχο μετά από μεγάλη μάχη με τις φλόγες έθεσαν οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Ψαρά την Πέμπτη.

Το κύριο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή Αχλαδόκαμπος που ήταν αυτό το οποίο ταλαιπώρησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις κατασβήστηκε πλήρως με τους πυροσβέστες να επικεντρώνονται πλέον στις διάσπαρτες μικροεστίες.

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων δεν κατέστη δυνατό να επιχειρήσουν τα δύο Canadair CL-214 με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη βάση τους κι έτσι από αέρος επιχειρεί μόνο το ρώσικο πυροσβεστικό ελικόπτερο Kamov το οποίο εδρεύει στη Χίο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο νησί υπό τον φόβο των αναζοπυρώσεων την ώρα που η Π.Υ. Χίου ζητά την προσοχή όλων των πολιτών καθώς το νησί μας βρίσκεται στην κατηγορία 4 του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μέγεθος της καταστροφής αποτιμάται σε πάνω από 500 στρέμματα καμένης γης, αριθμός που πιθανόν να είναι αρκετά μεγαλύτερος αφού ακόμα δεν έχουν γίνει ακριβείς μετρήσεις.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 15 στελέχη της ΕΜΑΚ που έφθασαν από την Αθήνα με Super Puma, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα κι ένα όχημα από τη Χίο, στρατιώτες του φυλακίου των Ψαρών, οχήματα του Δήμου Ψαρών καθώς και αρκετοί κάτοικοι του ακριτικού νησιού.




ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger