Καμιά φορά όσο αντηλιακό και να βάλεις, όσο πολύ κι αν προσέξεις, κάπου θα αρπάξεις από τον ήλιο. Την επόμενη φορά όμως, θα έχεις πάρει το μάθημά σου και θα ξέρεις πώς να προφυλαχτείς. Γιατί όταν λέμε ότι όλο το σώμα σου χρειάζεται προστασία και φροντίδα από τον ήλιο, το εννούμε. Όλο και κάποιο καλοκαίρι θα κάηκες στα αυτιά ή κάτω στα πόδια σου ή πίσω στα γόνατα. Και δεν είναι τα μοναδικά σημεία που μπορείς να πάθεις από ελαφρύ μέχρι πιο σοβαρό έγκαυμα όπως θα δεις παρακάτω. 
Όπου και να έχεις κάει, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις στην περιοχή λίγη αλόη ή το κλασικό γιαούρτι. 
1. Στις μασχάλες 
Είμαι σίγουρη ότι δεν το είχες σκεφτεί ποτέ να βάλεις στις μασχάλες σου αντηλιακό και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να καείς εκεί. Όμως, εαν είσαι όλη μέρα στον ήλιο και παίζεις, για παράδειγμα, beach volley, καλύτερα να το προσέξεις. 
2. Τα αυτιά σου 
Μπορεί να νομίζεις ότι τα μαλλιά σου είναι αρκετά για να τα προφυλάξουν από το κάψιμο, όμως δεν ισχύει πάντα. Αν έχεις κοντό μαλλί ή προτιμάς να έχεις τα μαλλιά σου πιασμένα, καλύτερα να φροντίσεις και τα αυτιά σου. Γιατί μετά άντε να κοιμηθείς με το έγκαυμα. 
3. Πίσω από τα γόνατα 
Δεν θα το πιστεύεις μέχρι να σου συμβεί. Είναι μάλιστα παρόμοιο με το κάψιμο που μπορείς να πάθεις κάτω στα πόδια. Αν σταυρώνεις πολύ συχνά τα πόδια σου, σιγουρέψου ότι ανανεώνεις το αντηλιακό σου, ειδικά αν σκοπεύεις να περάσεις σχεδόν όλη τη μέρα στον ήλιο. 
4. Στο πάνω βλέφαρο 
Είναι ευαίσθητη περιοχή και τα προσέχεις ούτως ή άλλως στο μακιγιάζ σου, γιατί λοιπόν να μην τα προσέξεις και από τον ήλιο; Ναι, σου φαίνεται απίθανο να συμβεί όμως να σου θυμίσω ότι δεν είναι τόσο παράλογο αν περάσεις σχεδόν όλη σου τη μέρα στην παραλία. 
5. Χαμηλά στα πόδια 
Και όταν συμβεί, θα σου είναι πολύ δύσκολο να βάλεις κλειστό παπούτσι τις πρώτες μέρες. Το κάψιμο συμβαίνει διότι κανένας δεν περιμένει ότι θα τον πιάσει ο ήλιος σε εκείνη την περιοχή. Γι΄αυτό να σου γίνει συνήθεια να βάζεις αντηλιακό μέχρι κάτω. 
6. Πίσω από το λαιμό σου 
Το ότι τα μαλλιά σου καλύπτουν αυτό το σημείο, δεν φτάνει από μόνο του για να μην καεί. Και αυτή η περιοχή χρειάζεται αντηλιακό ακόμα και εκτός παραλίας πολλές φορές. 




ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger