Θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων εξυφαίνεται στο Αιγαίο. Oι Τούρκοι μεθοδεύουν προβοκάτσια για να πάρουν πίσω τους 8 πραξικοπηματίες. Μεθοδεύουν προβοκάτσια για να εξάγουν την κρίση. Ηδη το θέμα έχει σκάσει στη τουρκική εφημερίδα Χουριέτ! Kι όλα αυτά την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο!

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 διεξάγουν επιχείρηση για να ελέγξουν τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες αγνοούνται δύο τουρκικά σκάφη σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Doğan.

Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ακριτικό νησί της Σύμης, μετά την πληροφορία ότι δύο τουλάχιστον τουρκικά φουσκωτά, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσέγγισαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Aκόμη κι αν πρόκειται για πρόσφυγες κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την προβοκάτσια καθώς οι δύο κυβερνήσεις διακρίνονται για την ανεπάρκειά τους.

Επί περίπου δύο ώρες, η ελληνική πλευρά παρακολουθούσε -και παρακολουθεί- διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, τα οποία παρέμειναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στα ελληνικά. Κατά πληροφορίες, στην περιοχή κινείται και τουρκική ακταιωρός.

Οι ελληνικές ανησυχίες επικεντρώνονται στο αν στα φουσκωτά επέβαιναν Τούρκοι πραξικοπηματίες, που επιχείρησαν να έρθουν στην Ελλάδα.


Οι πληροφορίες από την Σύμη έκαναν αρχικά λόγο για τουλάχιστον 40 επιβαίνοντες, ενώ ένα ελικόπτερο σηκώθηκε, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο από αέρος. Στην περιοχή περιπολεί και η πυραυλάκατος «Βότσης».

Κατά πληροφορίες, υπάρχει κινητοποίηση στο ελληνικό Πεντάγωνο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο συλλήψεις Τούρκων χωρίς «ταυτότητα» στο νησί της Σύμης, στο χωριό Ταβίρι.

Άλλες πληροφορίες αναφέροουν ότι υπάρχουν και άλλοι πραξικοπηματίες απέναντι από τη Σύμη, στην περιοχή Ντάτσα, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν απέναντι. Η περιoχή είναι κοντά στην Μαρμαρίδα, όπου έγινε η επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το defencenet, oι τουρκικές αρχές αναζητούν  περί τους 20-25 άνδρες της επίλεκτης ομάδας των “Μπορντό Μπερελί” που συμμετείχαν στο σχέδιο σύλληψης ή εκτέλεσης του Ρ.Τ. Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ενώ αυτός βρίσκονταν σε ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας. Εκτιμάται επίσης πώς με τα 2 από τα 42 συνολικά ελικόπτερα που λείπουν από τα στρατόπεδα της Τουρκίας διαφεύγουν οι συγκεκριμένοι άνδρες.

Θυμίζουμε ότι μία ομάδα συνολικά 40 ανδρών των επίλεκτων δυνάμεων “Μπορντό Μπερελί”, πιθανόν μεικτή με άνδρες των Ορεινών Καταδρομών, συγκρούστηκε με τους άνδρες ασφαλείας του Τούρκου Προέδρου, οι οποίοι και κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν από το ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Τα πυρά που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές ήταν καταιγιστικά, όπως προέκυψε από τα βίντεο τα οποία διέρρευσαν και ο Ρ.Τ. Ερντογάν κατάφερε την τελευταία στιγμή να διασωθεί και να μεταφερθεί στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν και από εκεί να επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Στη μάχη της Μαρμαρίδας κάποιοι από τους “Μπορντό Μπερελί” σκοτώθηκαν και κάποιοι άλλοι συνελήφθησαν στη συνέχεια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας που επιχείρησε με τρία ελικόπτερα ειδικών αποστολών S-70 Blackhawk διαφεύγει και οι Τούρκοι εκτιμούν πώς κρύβεται στην γύρω περιοχή.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, οι οποίες παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και αυτό γιατί οι “Μπορντό Μπερελί” μπορούν να “διεισδύσουν” απέναντι στην Κω ή σε κάποιο άλλο νησί αναζητώντας καταφύγιο.

Οι άνδρες της επίλεκτης τουρκικής δύναμης είναι εκπαιδευμένοι να επιβιώνουν σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και για μακρό χρονικό διάστημα και ίσως περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να κινηθούν. Και τα σενάρια είναι πολλά για το πώς μπορούν να το πράξουν προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας που ελέγχει ο Ερντογάν και προβαίνει σε συνεχείς συλλήψεις.

Μπορούν είτε να αναμειχθούν με πρόσφυγες και μετανάστες και να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Μπορούν επίσης να “αυτομολήσουν”, όπως έκαναν και οι άλλοι οκτώ που διέφυγαν από την Τουρκία στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας άσυλο, αλλά ενδέχεται να περιμένουν την εκδήλωση μίας νέας κίνησης κατά του Τούρκου προέδρου και να δράσουν προκαλώντας ελληνοτουρκική κρίση.

Το σενάριο της ελληνοτουρκικής σύρραξης προβλέπεται στο σχέδιο “Βαριοπούλα” στην περίπτωση του πραξικοπήματος, αν και η εκδήλωση του έχει συγκεκριμένα βήματα που θα γίνονταν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τώρα το πόσο μπορεί μία ομάδα 20-25 ανδρών, έστω και των ειδικών δυνάμεων να προκαλέσει κρίση είναι ένα ερώτημα, αν και τίποτα δεν αποκλείεται.

Η Τουρκία φέρεται να έχει “χάσει” 14 πολεμικά πλοία, τα 4 εκ των οποίων όπως γράφει το “pronews.gr” βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, σε Ρουμανία και Βουλγαρία, 42 επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα και κανείς δεν ξέρει άλλο τι. Το γεγονός δε ότι ο Ερντογάν αποφεύγει να πάει στην Άγκυρα, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέο πραξικόπημα, και το ότι οι μαζικές διώξεις του προκαλούν μεγάλη δυσαρέσκεια δεν αποκλείει τίποτα.

Αυτό είναι που προκαλεί ανησυχία και στο ελληνικό Πεντάγωνο που διατηρεί αυξημένη την ετοιμότητα των Ένοπλων Δυνάμεων και ειδικών μονάδων ιδίως σε περιοχές μεγάλης “ευαισθησίας”. Τα όσα συνέβησαν δε στη Μαρμαρίδα έχουν φτάσει από τις πρώτες ώρες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, και όπως λένε πληροφορίες, έχουν αναληφθεί σχετικές δράσεις στις ελληνικές περιοχές. 



Μόλις χθες το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” προειδοποιούσε:

O Tσίπρας και οι υπουργοί του λίγο πριν την Aπόλυτη Kαταιγίδα


Hταν μάλλον αυτονόητο αν όχι μοιραίο να φθάσει αυτή η στιγμή για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η στιγμή πριν την απόλυτη καταιγίδα. Κι όπως όλα δείχνουν αυτή η στιγμή πλησιάζει με τους χειρότερους οιωνούς. Μια στιγμή που βρίσκει τον Τσίπρα με ορκισμένους εχθρούς εντός και εκτός  Ελλάδος. Μια στιγμή που ο ίδιος “επιμελήθηκε” μεθοδικά όλο αυτό το διάστημα με την λογική χάος-υπέροχη κατάσταση.

Από τον Ian Ford

Το τίμημα του χάους θα είναι επώδυνο για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για την χώρα. Μιλάμε για ανήκεστον βλάβη. Και σ΄αυτή την περίπτωση δυστυχώς για τον ίδιο και τους υπουργούς του δεν θα έχουν το άλλοθι να πουν ότι τους έφαγαν οι νταβατζήδες και οι ολιγάρχες.

Κι αυτό γιατί σοκαρισμένοι οι νοήμονες πολίτες της χώρας παρακαλουθούν τον Ελληνα πρωθυπουργό να ανασύρει στην επιφάνεια εκλεκτά μέλη του υποκόσμου της χώρας (ανάμεσά τους “παγκόσμιου βεληνεκούς” μαφιόζοι) και να τους αναθέτει ρόλους τούς οποίος δεν έχει ουδένα δικαίωμα να εκχωρεί.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του πολύ σωστά, σε αρκετές περιπτώσεις, χτύπησαν την διαπλοκή και απεκάλυψαν την σκοτεινές διαδρομές του δημοσίου χρήματος.

Με οδύνη όμως ανακαλύπτουμε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν το έκαναν αυτό για να καθαρίσουν με την ντόπια Μαφία αλλά για να αντικαταστήσουν τους όποιους μαφιόζους με άλλους οι οποίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή ασυλία που μόνο μια Κολομβία των Βαλκανίων θα μπορούσε να τους παρέχει.

Ο Τσίπρας λοιπόν ο οποίος διαθέτει το ένστικτο του θηρίου αισθάνεται την απειλή που πλησιάζει. Γι΄αυτό και αφιέρωσε-εν μέσω κολάσεως-δύο ώρες σε μια συζήτηση για τις κατεχίνες του τσαγιού με τον Γιώργο Παπανδρέου.  Τι άλλο θα μπορούσαν να συζητήσουν άλλωστε.

Ο πρωθυπουργός διαισθάνεται την καταιγίδα που πλησιάζει, το όλεθρο που έρχεται. Το ίδιο και κάποιοι από τους υπουργούς του οι οποίοι δεν φρόντισαν να κρατήσουν τον θεσμό και τους θεσμούς στο ύψος που αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα και όχι σε ένα παρακράτος-μια Κολομβία των Βαλκανίων.

Το τίμημα θα είναι ολέθριο και η καταιγίδα θα τον συντρίψει. Μαζί και τη χώρα. Τα χτυπήματα θα είναι μοιραία μια και θα προέρχονται τόσο από τον “εσωτερικό εχθρό” όσο και από το σκηνικό απόλυτης κόλασης που θα δημιουργήσει από στιγμή σε στιγμή ο Ερντογάν τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Θράκη. Και δυστυχώς για την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία εντελώς άφρονα όλο αυτό το διάστημα ταλαιπώρησε τους πολίτες αλλά και τους εταίρους με ιδεοληψίες και τζάμπα μαγκιές, έφτασε η ώρα του τιμήματος.

Οι ξεδοντιασμένες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν μπρος τις μηχανές του πολέμου και για κακή τύχη του Τσίπρα η Ευρώπη που πασχίζει να ξεχάσει το Brexit με απρόσμενη ηδονή θα απολαμβάνει τα νέα από το μέτωπο του πολέμου.

Οταν ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός από το περιβάλλον τον Γιουνκέρ έλεγαν

-Αυτό που φοβάται η πουτάνα είναι τον πρωτάρη γαμιά…

Κάπως έτσι αντιμετώπιζαν την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ενώ οι ίδιες αποδεχόντουσαν τον ρόλο της πουτάνας.

Μια κυβέρνηση-πρωτάρης γαμιάς που θέλει να επιβάλει εντός της χώρας τις δικές της συμμορίες μαφιόζων σε μια γειτονιά που πλέον μυρίζει αίμα.

Κάπως έτσι ξεκινάει η στιγμή πριν την απόλυτη καταιγίδα…

Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της διπλωματίας, ο Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 εκζητούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας. Προχωρώντας ακόμη περισότερο, μάλιστα, υποστήριξε ότι η Αθήνα δεν έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 στρατιωτικούς, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε επιλογή από τη στιγμή που είχε δηλωθεί «Mayday», δηλαδή ότι το ελικοπτερο βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Η δήλωση του Τούρκου πρεσβευτή μεταδόθηκε από το Reuters, το οποίο στο τηλεγράφημά του σημειώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν αναθερμανθεί τα τελευταία χρόνια, μετά από μακρά περίοδο εχθρότητας.

Η τανάλια σφίγγει σιγά σιγά…Οι θιγμένοι εγχώριοι νταβατζήδες ετοιμάζουν ένα συγκλονιστικό σώου αποκαλύψεων την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν ετοιμάζεται να εξάγει τον δικό του πόλεμο…Για την Ιστορία, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε και για μια ακόμη φορά οι προδότες θα βρίσκονται εντός των τειχών…


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger