Δύο ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Συρία, όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε κοντά στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Το ρωσικό ΥΕΘΑ αποδίδει την κατάρριψη στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ πηγή δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax πως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψη ήταν κατασκευασμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι δύο χειριστές είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν επίθεση του ISIS εναντίον κυβερνητικών συριακών δυνάμεων, όμως είχαν εξαντλήσει τα πυρομαχικά τους και επέστρεφαν στη βάση τους όταν δέχτηκαν τα πυρά των τρομοκρατών.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικής προπαγάνδας SITE. Οι ισλαμιστές να ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο όταν άνοιξε πυρ κατά τω θέσεών τους.

Οι δύο ρώσοι ένστολοι φέρεται ότι ήταν εκπαιδευτές πιλότοι. Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ανήκει στις συριακές ένοπλες δυνάμεις αλλά ήταν ρωσικής κατασκευής, ένα Mi-25.

Οι δύο νέοι θάνατοι ανεβάζουν τον επίσημο αριθμό των ρωσικών απωλειών κατά την εκστρατεία στη Συρία σε 12.


www.skai.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger