Το λέμε παγωτάρα γιατί η σοκολάτα κιτ κατ και γενικά τα γκοφρετοειδή είναι αγαπημένα μας !

Μόλις το φτιάξετε , θα καταλάβετε !! 


Για την τούρτα παγωτό Kit Kat θα χρειαστείτε:

120 γρ. ‏Γκοφρέτες με γεύση βανίλια
450 γρ. ‏Παγωτό βανίλια
1 κούπα ‏Κουβερτούρα σε σταγόνες
1 κούπα ‏Κρέμα γάλακτος
215 ml ‏Σιρόπι σοκολάτας ( βλέπε συνταγή )
1 κούπα ‏Kit Kat χοντροκομμένα


Εκτέλεση

Σ’ένα μπόλ βάζετε τη κουβερτούρα σοκολάτας και τη περιχύνετε με καυτή κρέμα γάλακτος. Αυτή θα είναι η σάλτσα σοκολάτας.
Βάζετε σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα ψωμιού αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζετε τις γκοφρέτες στον πάτο του ταψιού οριζόντια. Αυτή θα είναι η βάση του παγωτού. Από πάνω βάζετε 3 μπάλες παγωτό κι απλώνετε ομοιόμορφα.Επαναλαμβάνετε με μια στρώση οριζόντιες γκοφρέτες.
Περιχύνετε με 1-2 κ.σ. σάλτσα σοκολάτας.
Βάζετε τις γκόφρετες κάθετες αυτή τη φορά και περιχύνετε  με 1-2 κ.σ. σάλτσα σοκολάτας.
Επαναλαμβάνετε με μια στρώση από κάθετες γκοφρέτες και βάζετε 2-3 μπάλες παγωτό κι απλώνετε ομοιόμορφα.
Χοντροκόβετε τις υπόλοιπες γκοφρέτες και απλώνετε πάνω από το παγωτό.
Βάζετε στη κατάψυξη για 4 ώρες.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε γυρίζετε το παγωτό ανάποδα σε ένα πιάτο και αφαιρείτε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίζετε με σιρόπι σοκολάτας και με χοντροκομμένα Kit Kat.
loading...



Πηγή : foodmaniacs , delish

Δημοσίευση σχολίου

Blogger