Δεν υπάρχουν τροφές που να γυρνούν τον χρόνο πίσω. Αυτό είναι σίγουρα επιστημονικά αποδεδειγμένο. Υπάρχουν όμως μερικές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε στη διατροφή μας οι οποίες θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια όσο μεγαλώνουμε. Ποιες είναι αυτές;




Κόκκινο τσάι Rooibos


Αυτό το τσάι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και παράγεται στη Νότιο Αφρική. Δεν περιέχει καφεΐνη, περιέχει λιγότερες τανίνες σε σχέση με άλλα είδη τσαγιού, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία καθαρίζουν τον οργανισμό μας από τοξίνες που συσσωρεύονται με το πέρασμα του χρόνου.



Σολομός



Τα πολύτιμα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 που περιέχει ο σολομός έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία μας. Μπορούν να καταπολεμήσουν τις φλεγμονές, αλλά και την κατάθλιψη. Επιπλέον, ο σολομός είναι καλή πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, που προστατεύουν τα οστά μας.



Blueberries



Όσο μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου αυξάνονται, αλλά υπάρχουν τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες, και αυτά τα μικρά, νόστιμα μούρα είναι από αυτές. Με πολύ λίγες θερμίδες, τα blueberries μας προσφέρουν φυτικές ίνες και πολλή βιταμίνη C, ένα ιδιαίτερα πολύτιμο αντιοξειδωτικό.
Βρώμη
Ίσως το πιο δημοφιλές δημητριακό ολικής άλεσης, και το πιο εύκολο να βρούμε στην αγορά, η βρώμη περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και μια γερή δόση από φυτικές ίνες για να μας χορτάσει. Οι φυτικές ίνες μπορούν να ελαττώσουν την LDL χοληστερόλη, φροντίζοντας την υγεία μας.



Λαχανάκια Βρυξελλών



Ναι, ξέρουμε. Δεν είναι και από τις πιο δημοφιλείς τροφές. Τα μικρά αυτά λαχανικά, όμως, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά—μέσα στα οποία είναι πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες προλαμβάνουν τις νόσους της καρδιάς και τον καρκίνο, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν τον οργανισμό μας να απορροφά καλύτερα τις πρωτεΐνες.




ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger