Εξώδικο στον αρχηγό του Λιμενικού για τον ρόλο της θαλαμηγού El Duende στην τραγωδία της Αίγινας απέστειλε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, βασιζόμενος σε δημοσίευμα του «Βήματος».
   
Ειδικότερα, βάση του εξωδίκου αποτελεί το δημοσίευμα για τον τυχόν ρόλο στο τραγικό ναυτικό ατύχημα της Αίγινας της θαλαμηγού EL Duende -ομώνυμης του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο- και η οποία βρισκόταν στον ίδιο θαλάσσιο χώρο. 

Σε αυτό αναφέρεται πως η θαλαμηγός αυτή βρισκόταν -σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλιακών φορέων- από τις 14 ως τις 16 Αυγούστου στην Αίγινα και λίγη ώρα μετά το δυστύχημα αναχώρησε με προορισμό τη Ρόδο και τις τελευταίες ώρες κατευθύνεται στη Λεμεσό. Παράλληλα, ναυτικός του ίδιου γιοτ έσπευσε να συνδράμει τον 77χρονο οδηγό του μοιραίου ταχύπλοου, λίγη ώρα μετά το ατύχημα με τους τέσσερις νεκρούς.   

Στο εξώδικο του Αλέξη Κούγια αναφέρεται: «όπως σας είναι γνωστό, ένα θαλαμηγό σκάφος με την ονομασία ΝΤΟΥΕΝΤΕ, δηλαδή ίδιου ονόματος με το σκάφος που προκάλεσε τη θαλάσσια τραγωδία στο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ της νήσου Μονής και της νήσου Αίγινας στις 16.8.2016 και περί ώρα 12.30, έχει άμεση σχέση με τα όσα ακολούθησαν το συγκεκριμένο τραγικό ναυάγιο και συγκεκριμένα τη διαφυγή τόσο του δράστη, ο οποίος οδηγούσε το σκάφος που προκάλεσε τον όλεθρο και σήμερα εμφανίζεται να είναι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, όσο και τη διαφυγή των λοιπών επιβαινόντων, οι οποίοι αρχικά αντί να βοηθήσουν τα τραγικά θύματα και ακολούθως να εμφανιστούν στο λιμεναρχείο Αίγινας, εξαφανίστηκαν. Επειδή οι εντολείς μου πιθανολογούν σφόδρα ότι στο συγκεκριμένο σκάφος φιλοξενήθηκαν μέχρι να φυγαδευτούν ίσως ο πραγματικός χειριστής του ζημιογόνου σκάφους, όσο και αυτόπτες μάρτυρες που για διαφόρους λόγους δεν εμφανίστηκαν μέχρι τώρα, αλλά και πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν ποιοι πραγματικά επέβαιναν στο ζημιογόνο σκάφος. Επειδή οι εντολείς μου επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, καθόσον μετά βεβαιότητας όσοι φυγάδευσαν τα ως άνω πρόσωπα και τα φιλοξένησαν ή βοήθησαν να εξαφανιστούν, έχουν διαπράξει διάφορα ποινικά αδικήματα με αυτονόητο ότι διέπραξαν το αυτόφωρο τότε αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία. Επειδή έχω εντολή από τους ως άνω συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες να διερευνήσω σειρά ερωτημάτων που έχουν άμεση σχέση με σοβαρές διαδικαστικές πράξεις επί της ως άνω υπόθεσης».   

Στην συνέχεια ο κ. Κούγιας αναφέρεται στα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις τις οποίες μάλιστα καλείται να δώσει εγγράφως ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος.   

«Επειδή είστε ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διενήργησε την αστυνομική προανάκριση, αιτούμαι όπως άμεσα εντός 24 ωρών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου μου απαντήσετε εγγράφως:
 1. Πού ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ κατά το χρόνο του εγκλήματος;
 2. Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό; 
3. Ποιο ήταν οι χειριστές των εξωλέμβιων φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες; 
4. Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο; 
5. Πότε αναχώρησε από το σημείο, όπου ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ; 
6. Ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα; 
7. Πού βρίσκεται σήμερα;
8. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους;
9. Για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από το Θρασύβουλο Λυκουρέζο πώς έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο μέσα σε αυτό κατά το έγκλημα;».  

 Σε καταγγελία της σύμβασης με τον γιατρό που ανανέωσε την άδεια οδήγησης του 77χρονου προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής  

 Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε την Τετάρτη σε καταγγελία της σύμβασης με τον γιατρό που ανανέωσε την άδεια οδήγησης του Θ. Λυκουρέζου,οδηγού του μοιραίου ταχύπλοου, αλλά και αφαίρεση της άδειας, παραπέμποντας τον 77χρονο σε ιατρική επανεξέταση από την Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή.   

Πιο συγκεκριμένα, σε επίσημη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια σημειώνει τα εξής:   

Η Περιφέρεια Αττικής, Ύστερα από τα δημοσιεύματα εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και ρεπορτάζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ' αποστάσεως» καθώς και την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο Θρασύβουλος-Κωνσταντίνος Λυκουρέζος του Παναγιώτη, ο οποίος ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας, προχώρησε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.  

 Πρώτον, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, πνευμονολόγο –φυματιολόγο, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, αλλά αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.  

 Δεύτερον, προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης την οποία ο Θ. Λυκουρέζος είχε λάβει το Μάρτιο του 2014, και   Τρίτον, τον παρέπεμψε σε ιατρική επανεξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή. 


Πηγή: www.lifo.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger