Τώρα που “όλη η Ελλάδα” είναι στις παραλίες (Αύγουστος γαρ…) οι περιπτώσεις εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο είναι ολοένα και συχνότερες….

Σε μερικές περιπτώσεις, αυτά τα εγκαύματα είναι αρκετά σοβαρά. Πολλοί δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που πάθουν έγκαυμα από τον ήλιο, όταν κάνουν ηλιοθεραπεία, και ακολουθούν θεραπείες που αντί να μειώνουν, επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Ηλιοθεραπεία: Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που πάθετε έγκαυμα από τον ήλιο

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που θα σας ανακουφίσουν από το τσούξιμο, τον πόνο και την δυσφορία. Οι 10 καλύτερες είναι οι εξής:

1. Τοποθετήστε μία κρύα κομπρέσα στο δέρμα που έχει πληγεί.

2. Κάντε ένα δροσερό ντους ή μπάνιο.

Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι μηλίτη στην μπανιέρα για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH στο σημείο της επιδερμίδας που έχει καεί και να συμβάλλει στην επούλωση του εγκαύματος.
Κάντε μπάνιο μέσα σε νερό με πλιγούρι βρώμης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την φαγούρα.
3. Χρησιμοποιήστε λοσιόν που περιέχουν αλόη βέρα για να απαλύνετε και να ενυδατώσετε το δέρμα. Ορισμένα προϊόντα αλόης περιέχουν και λιδοκαΐνη, ένα αναισθητικό που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του πόνου.

4. Εφαρμόστε φαρμακευτικές αλοιφές με 1% υδροκορτιζόνη για ανακούφιση από τον πόνο, την φαγούρα και το πρήξιμο.

5. Πάρτε αναλγητικά, όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη για λιγότερο πόνο και μείωση στην φλεγμονή.

6. Εφαρμόστε δροσερό, όχι κρύο, γάλα με ένα καθαρό πανί στο δέρμα σας. Το γάλα θα δημιουργήσει μια επίστρωση πρωτεΐνης που θα σας βοηθήσει στην μείωση της δυσφορίας και των ενοχλήσεων από το έγκαυμα.

7. Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από τα ηλιακά εγκαύματα. Χρησιμοποιήστε έλαιο βιταμίνης Ε στο δέρμα, ή πάρτε μια κανονική δόση με τη μορφή συμπληρώματος.

8. Εφαρμόστε φρέσκο, κρύο τσάι στο δέρμα με ένα καθαρό πανί. Το ταννικό οξύ στο μαύρο τσάι βοηθά στην άντληση της θερμότητας από το έγκαυμα και στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH.

9. Τα αγγούρια έχουν φυσικές αντιοξειδωτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Βγάλτε κρύα από το ψυγείο και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ για να δημιουργήσετε μια πάστα. Στη συνέχεια εφαρμόστε τη στις πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου.

10. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, φορέστε προστατευτικά ρούχα και αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο.




ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger