ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ :  «Ρώτησα τον μπουτζον μου και μου είπε να μην σας προσκυνήσω».... 

Μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου «Μακελειό» κατέθεσαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη μήνυση μεταξύ άλλων αναφέρεται πως:

1. Τα δημοσιεύματα υπερβαίνουν κάθε ανεκτό όριο. Το ψεύδος, η λασπολογία και η χυδαιότητα εκδηλώνονται στον υπέρτατο βαθμό: Η αναγόρευσή μου σε «δολοφόνο» – πρωταίτιο της τραγωδίας της Αίγινας, η ευθεία καταγγελία ότι, ως «διεφθαρμένος, κοτζαμπάσης, μαφιόζος της Αίγινας» και «συμμορίτης», όχι μόνον μετέχω αλλά ηγούμαι των ενεργειών συγκάλυψης των δήθεν «φίλων» μου και μάλιστα «φίλων του πλούτου», παρεμβαίνοντας στις προανακριτικές και ανακριτικές διαδικασίες των αρχών της Αίγινας, τις οποίες δήθεν ελέγχω, αλλά και στη Δικαιοσύνη, η οποία απεφάσισε να μην προφυλακίσει τον οδηγό του ταχυπλόου. Κλιμακώνοντας οι μηνυόμενοι, διακηρύσσουν στο πρωτοσέλιδό τους ότι «παρτουζώνομαι στο ματωμένο κότερο ενώ οι ναυαγοί πνίγονταν». Και όλα αυτά, εν γνώσει τους ότι όσα διαδίδουν δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.

2. Οι μηνυόμενοι υπερέβησαν, κατά τρόπο εκκωφαντικά σκανδαλώδη, τους συναλλακτικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι επιβάλλουν να υπηρετείται η ελευθεροτυπία και η ενημέρωση του κοινού υπό τον όρον της προστασίας της προσωπικότητας του θιγομένου και της τήρησης του καθήκοντος αληθείας.

3. Τα καθολικού ψεύδους και υπερβάλλουσας κακοήθειας δημοσιεύματα εξαντλούν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, της εξύβρισης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων λόγω του αξιώματός μου αλλά και της παρότρυνσης και της ηθικής αυτουργίας σε εγκληματικές πράξεις κατά της ζωής και της περιουσίας μου και, γενικώς, διατρέχουν σειρά ποινικών αδικημάτων.


Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ανέθεσε τις μηνύσεις στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αικατερίνη Μήτρου, η οποία και θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα.

Οι δηλώσεις Φλαμπουράρη, Σταθάκη και Δρίτσα για τη μήνυση κατά του Στέφανου Χίου:




ΣΧΟΛΙΟ ΙΩΚΗ: Ο ιστότοπος μας αναδημοσιεύει την παραπάνω είδηση. Η ευθύνη τεκμηρίωσης των κατηγοριών βαρύνει την  εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ κατά των άνωθεν προσώπων. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger