Για μαζικές αγωγές ετοιμάζονται να καταθέσουν οι απόστρατοι, αφού και η ίδια η ΕΑΑΣ προτρέπει τα μέλη της να προχωρήσουν σε αυτές, αφού συμβουλευτούν πρώτα και τον νομικό τους σύμβουλο.


Μετά και την επικυρωμένη απόφαση που έλαβε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, θεωρείται βέβαιο ότι οι αγωγές θα πέσουν σύννεφο κατά της Κυβέρνησης και ειδικά κατά του Υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικώς την ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ.:

Αρ. Πρωτ.: 13/2016 Αθήνα, 26 Αυγούστου 2016

«Η Ε.Α.Α.Σ. ανακοινώνει στα Μέλη της ότι η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε την 13 Μαΐου 2016 δημοσίευσε την υπ. αριθμ. 1128/16 απόφασή του βάσει της οποίας κρίθηκε οριστικά η αντισυνταγματικότητα του ν.4307/14.

Όπως είναι γνωστό, με την υπ’αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε είχε κριθεί η αντισυνταγματικότητα του ν.4093/12 βάσει του οποίου είχαν επιβληθεί για πρώτη φορά στις συντάξεις μας δυσβάσταχτες περικοπές.
Στη συνέχεια και με δεδομένο ότι, η κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την απόφαση εις το όλον όπως προσδιόριζε η παραπάνω απόφαση την εφήρμοσε μερικώς και προέβη στη θέσπιση του ν.4307/14 βάσει του οποίου ρυθμιζόταν η καταβολή του 50% των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Κατόπιν αυτού το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ. με το Δικαστικό Μέλος και Νομικό της Σύμβουλο, Αντγοε.α. Θωμά Καρανίσα, κατέθεσε και νέα αίτηση ακύρωσης βάσει της οποίας και εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 1128/16 Απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε η οποία έκανε πλήρως αποδεκτή την αίτηση ακύρωσής μας και αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα και του Ν.4307/14.

Η απόφαση αυτή καθαρογράφθηκε την 18 Αυγούστου 2016 και η Ε.Α.Α.Σ έχει λάβει ήδη επικυρωμένο αντίγραφό της. Θα προχωρήσει δε άμεσα στην επίδοση της απόφασης αυτής στους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Αμύνης, ζητώντας την άμεση και χωρίς προσκόμματα συμμόρφωσή τους με το περιεχόμενο της απόφασης αυτής και την επαναφορά των συντάξεων μας στα επίπεδα προ της 1-8-2012 και την καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων, τόσο για το ενδιάμεσο διάστημα όσο και για τον εφεξής χρόνο.law-640×360
Κατόπιν αυτού, ο καθένας συνάδελφος και επειδή η άσκηση αγωγής ή οποιασδήποτε άλλης νομικής ενέργειας είναι ατομικό δικαίωμα, μπορεί συμβουλευόμενος τον νομικό του παραστάτη, να ενεργήσει για τα περαιτέρω.

Η Ε.Α.Α.Σ. πιστή στις διακηρύξεις της για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της αγωνίζεται συνεχώς, ανεξάρτητα από κηδεμονίες και ανιδιοτελώς επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την κατ’ αρχήν συμμόρφωση της πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, πριν την όποια αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου και τον απορρέοντα επανυπολογισμό των συντάξεων …kammeno
ΑΠΑΙΤΕΙ την αποκατάσταση της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ για το σύνολο των συναδέλφων ε. ε και ε.α των Ε.Δ & ΣΑ καθώς και των μελών των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο τονίζουμε ότι οφείλουμε όλοι να παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, ενώ επίσης διαβεβαιώνουμε τα Μέλη μας ότι διεκδικούμε ανελλιπώς την τήρηση της νομιμότητας που θα επικρατήσει μόνο με την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.»

Εκ της Ε.Α.Α.Σ

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger