Ως γνωστόν η

Αριστερά, παγίως, αρέσκεται στο να συζητά θέματα γενικά , με βαρύγδουπες εκφράσεις και όμορφες λέξεις. Δημοκρατία, Ελευθερία, Σύνταγμα, Ανεξαρτησία… όταν όμως τους ρωτάς, πώς θα τα πετύχουμε αυτά, πετούν το γενικό και αόριστο «ο λαός θα τα διεκδικήσει».

Επί του πρακτέου δηλαδή τίποτα. Σε αυτή τη λογική λοιπόν και η κυβέρνηση συζητά για την αλλαγή του Συντάγματος, τον εκλογικό νόμο, τις ‘πολιτικές διώξεις’ αντιεξουσιαστών, ξεχνά όμως να αναφέρει (ξεχνά όντως;) τι έρχεται μετά τις διακοπές.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως αυτές απορρέουν από το «Μνημόνιο 3», αλλά και το συμπληρωματικό Μνημόνιο είναι δυσβάσταχτες, ενώ ήδη οι δανειστές έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους απέναντι στην Αθήνα σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αλλά και την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης. Μην ξεχνάμε φυσικά την αγάπη όλων των Ελλήνων τον ΕΝΦΙΑ.

Πόσο θα αντέξει άραγε η κυβέρνηση; το σενάριο των εκλογών μέσα στο φθινόπωρο φαντάζει όλο και πιο πιθανό. Από την άλλη βέβαια, είναι ‘γλυκειά’ η καρέκλα της διακυβέρνησης…

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger