Τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Τούρκος διπλωμάτης να του επιδώσει επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Επιστολή του Αχμέτ Νταβούτογλου, του… απολυμένου, στον Αλέξη Τσίπρα δια χειρός Τούρκου πρέσβη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντίστοιχες επιστολές επιδόθηκαν ιδιοχείρως από τους Τούρκους πρέσβεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Και τι αναφέρει αυτή η επιστολή ενός πρώην πρωθυπουργού σε ένα νυν πρωθυπουργό;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tribune στην επίμαχη επιστολή αναφέρονται οι κινήσεις του κινήματος Γκιουλέν, πώς αποσοβήθηκε το πραξικόπημα και υπάρχουν… διαβεβαιώσεις ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα δεν θα ανακόψει – σύμφωνα με τους Τούρκους πάντα – τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας.

Παράλληλα, τονίζεται από την πλευρά Νταβούτογλου ότι η Δύση δεν επέδειξε ιδιαίτερη στήριξη στην Τουρκία στον απόηχο του πραξικοπήματος (παρωδία), ενώ για μία ακόμη φορά διατυπώνεται το αίτημα για ξεπάγωμα των ενταξιακών κεφαλαίων στην ΕΕ.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για μία προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να βγει από την διπλωματική απομόνωση στην οποία έχει οδηγήσει το πογκρόμ κατά όλων των διαφωνούντων στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μέσω των διεθνών επαφών που είχε χτίσει ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην εν λόγω συνάντηση, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, δεν απασχόλησαν άλλα διπλωματικά ή διμερή θέματα. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα, η οποία καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger