Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ επεξεργάζεται σειρά νομοθετικών μέτρων που θα ενισχύσουν το οπλοστάσιο κατά της τρομοκρατίας μετά τις δύο επιθέσεις του Ιουλίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος θα δώσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, επιδιώκει την εισαγωγή ταχείας διαδικασίας απέλασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο «οι οποίοι συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», σύμφωνα με την εφημερίδα Bild που επικαλείται πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τόμας ντε Μεζιέρ επιδιώκει επίσης να επιτύχει άμβλυνση του καθεστώτος του ιατρικού απορρήτου, ώστε οι γιατροί να μπορούν «να ενημερώνουν εγκαίρως τις Αρχές για εγκλήματα που ετοιμάζονται να διαπράξουν οι ασθενείς τους».

Ο κ. Ντε Μεζιέρ προτίθεται να υπογράψει εντός του Αυγούστου μία «διακήρυξη του Βερολίνου» με τους υπουργούς Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων που προέρχονται από τις κεντροδεξιές Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση και την Χριστιανική Κοινωνική Ενωση (CDU/CSU), η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων μία διαδικασία στέρησης της ιθαγένειας και απαγόρευση του γυναικείου ισλαμικού ενδύματος που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου RND.

Η διακήρυξη προβλέπει επίσης την πρόσληψη 15.000 υπαλλήλων της Αστυνομίας κατά το διάστημα 2015-2020 και τη δημιουργία κέντρου καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για την αντιμετώπιση της διακίνησης όπλων στο «Darknet», το δίκτυο των μυστικών και ανώνυμων ιστοτόπων που χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες.

Στη διακήρυξη περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για την παρεμπόδιση της χρηματοδότησης των τζαμιών από εξτρεμιστικές οργανώσεις και για την απέλαση ξένων ιμάμηδων που κηρύσσουν το μίσος.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger