Οι Βρετανικές ειδικές δυνάμεις που ονομάζεται JTACs, παρακλάδι της SAS, εξαπέλυσαν ένα θανάσιμο νέο όπλο, με το παρατσούκλι «ο Τιμωρός», κατά τη διάρκεια μάχης με το ISIS στη Σύρτη της Λιβύης.


Καθοριστική κρίνεται η επέμβαση των ειδικών βρετανικών δυνάμεων SAS, βοηθώντας τις λιβυκές δυνάμεις για να ανακτήσουν τον έλεγχο του λιμανιού σε προάστιο της Σύρτης, σύμφωνα με την Express.

Οι Λίβυοι στρατιώτες, που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), έχουν περάσει τους τελευταίους τρεις μήνες να μάχονται εναντίον των τρομοκρατών τζιχαντιστών της Daesh που βρίσκονται σε θύλακες μέσα στην πόλη της Σύρτης, όπου είναι παγιδευμένοι εκεί πολλοί κάτοικοι.

Τελικά κατάφερε να πάρουν υπό τον έλεγχο τους το στρατηγικό λιμάνι της πόλης την περασμένη εβδομάδα χάρη στη βοήθεια της SAS.

Κατά την διάρκεια της μία περίπου ώρας μάχης, οι βρετανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα όπλο με την ονομασία «Τιμωρός». Σύμφωνα με Λίβυο μαχητή που ισχυρίζεται ότι ήταν μάρτυρας της επίθεσης είπε ότι μια μικρή ομάδα της ελίτ των βρετανικών στρατευμάτων χρησιμοποίησε το όπλο εξαπολύοντας  μια σειρά από πυραύλους εκεί όπου υπάρχουν υποψίες ότι κρυβόντουσαν τζιχαντιστές.



Λίβυοι στρατιώτες περιμένουν το χτύπημα των πυραύλων από την ειδική βρετανική μονάδα.

Ο πύραυλος εκρηγνυόταν στον αέρα εξαπολύοντας με την σειρά του δεκάδες μικρότερες βομβίδες, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες τζιχαντιστές.

Μετά πήραν σειρά τα πολυβόλα, όπου αποκάλυψαν πλήρως τις θέσεις των τζιχαντιστών στην κατοικημένη περιοχή νότια του κέντρου της πόλης. Οχήματα της Daesh καταστράφηκαν επίσης από τους Βρετανούς και τους Λίβυους μαχητές για να τους εμποδίσουν τη διαφυγή από τη Σύρτη, με αποτέλεσμα πολλοί ακόμα να σκοτωθούν και δεκάδες να παραδοθούν.


Η μάχη θεωρείται η μεγαλύτερη στην πρώτη γραμμή αγώνα για τα ειδικά βρετανικά στρατεύματα που έχουν έρθει στην Λιβύη από τον Απρίλιο που μας πέρασε.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger