Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την περιοχή της Σιδηρούντας. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Σιδηρούντας προς την Κατάβαση. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν πολύ δύσκολη την κατάσβεση της.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με ρεπορτάζ του Crashonline.gr στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες και 30 εθελοντές με 25 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 10 εθελοντικά οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη έπεσαν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να καταφθάσουν για να ενισχύσουν την προσπάθεια κατάσβεσης άλλα δυο.

Να σημειωθεί ότι μόλις εχθές το μεσημέρι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ήταν στο νησί για την αντιμετώπιση των καταστροφών της προηγούμενης πυρκαγιάς. Η περιοχή της Σιδηρούντας και ο Προβατάς είναι από τους ελάχιστους δασικούς πυρήνες πρασίνου που έχουν απομείνει στο νησί.

Αυτή την ώρα το έργο της κατάσβεσης περιορίζεται στην περιοχή ανατολικά από την Σιδηρούντα και κάτω από την Κατάβαση, με την φωτιά να μετακινείται προς την περιοχή της Χωρής και του Μανάγρου.

Η φωτιά πέρασε στο χωριό από σημείο το οποίο δεν ήταν δυνατόν να προκαλέσει την επέμβαση των εθελοντών που συνδράμουν στις επιχειρήσεις και αυτή την ώρα, η κατάσταση περιγράφεται ως απελπιστική.

Οι κάτοικοι με αυτοκίνητα και οποιαδήποτε άλλο μέσο απομακρύνονται καθώς, όπως περιγράφουν στο politischios.gr ο καπνός είναι απίστευτος και οι δυνατότητες παραμονής τους ελάχιστες.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger