Για «ολοκληρωτικό πόλεμο» προετοιμάζονται το επόμενο διάστημα κυβερνητικά στελέχη, κάποια από τα οποία ιδιαιτέρως υψηλόβαθμα..., και έχουν συγκεκριμένους λόγους να το πιστεύουν αυτό. Πόλεμο από κάθε λογής συμφέροντα, από... μικρομεσαία ως πολύ μεγάλα. 

Την περίοδο αυτή πολλά είναι που κρίνονται σε πολλά επίπεδα, γι’ αυτό και η ανησυχία των εν λόγω κυβερνητικών ότι θα δεχθούν επιθέσεις από διαφορετικές πηγές ταυτοχρόνως, κάποιες από τις οποίες (επιθέσεις) κάτω από το τραπέζι. Όσοι από την κυβέρνηση προβλέπουν τον ολοκληρωτικό αυτό πόλεμο, επικαλούνται εξάλλου τα «κίτρινα», όπως τα χαρακτηρίζουν, δημοσιεύματα, που κάνουν την τρίχα τριχιά (με πιο πρόσφατα τις προηγούμενες ημέρες). 

Αν δει κανείς τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες, μπορεί να έχει μια πρόγευση πού προσδιορίζουν στελέχη της τις πηγές των επιθέσεων: νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, περιουσιολόγιο, νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού -όλες αυτές οι νομοθετικές πρωτοβουλίες βέβαιον είναι ότι θα «ενοχλήσουν» διάφορα συμφέροντα (πρόσφατη είναι άλλωστε η έφοδος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομία σε νησιά όπως η Μύκονος κ.α. για σπείρα που εκμεταλλευόταν τα POS…). 

Υπάρχουν και κάποια βαριά ονόματα, από τα οποία αναμένει επίθεση η κυβέρνηση: ονόματα που βρίσκει κανείς στις κάθε λογής Λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή. Η κυβερνητική τριπλέτα, Δ. Παππαγγελόπουλος -Τρ. Αλεξιάδης -Γ. Βασιλειάδης έχουν υποσχεθεί εκπλήξεις προσεχώς σημειωτέον... 

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η αποσαφήνιση του τοπίου όσον αφορά τη Λίστα Μπόργιανς, με τη συνδρομή της (σοσιαλδημοκρατικής) κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας. Όπως και η Λίστα από την ελβετική τράπεζα UBS, με συνδρομή εξ Αμερικής τη φορά ετούτη. Ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα που ανοίγει και πάλι η Βουλή και θα επαναλειτουργήσει η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ακούγεται πως νέα στοιχεία θα δουν το φως της δημοσιότητας γι αυτό που στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν «τρίγωνο της αμαρτίας» (παλιό πολιτικό σύστημα -τράπεζες -χρεοκοποημένα ΜΜΕ). 

Από τη θεώρηση των στελεχών δεν θα μπορούσε να λείπει η εν εξελίξει διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, την πίεση που δέχονται οι υποψήφιοι καναλάρχες, την επίθεση που αναμένεται ότι θα εξαπολύσουν όσοι μείνουν εκτός νυμφώνος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την πίεση να παραδώσει εδώ και τώρα την εξουσία: το σενάριο είχε προηγηθεί την περασμένη άνοιξη, τότε δηλαδή που άνοιγε η διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης, εκκρεμούσαν οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης κ.α. ενώ και η αξιολόγηση ήταν στον «αέρα». 

Για αυτό ίσως, ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να συμμερίζεται, ως τη στιγμή αυτή τουλάχιστον, τη θεωρία περί «ολοκληρωτικού πολέμου». Ίσως και να πιστεύει ότι η κυβέρνησή του θα τον περάσει και τούτον τον κάβο. Ή, με τα λόγια του Α. Τσίπρα, τα σκυλιά μπορεί να ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι θα προχωρήσει.

Αρκεί βέβαια να κάνει σωστά τη δουλειά της (καθημερινότητα των πολιτών, νομοθετικό έργο, 2η αξιολόγηση, προσφυγικό). Γι’ αυτό και η πίεση που άρχισε να ασκεί -ήδη από χθες, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο- προς τους υπουργούς του ενοψει ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger