Ads (728x90)






Φτιάξτε εύκολα και αφράτα κρουασανάκια σοκολάτας.

Μία εύκολη συνταγή ώστε όλοι να μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά, αφράτα και σπιτικά κρουασανάκια σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλ. τσαγιού λάδι
• 1 φλ. τσαγιού γάλα
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ ζάχαρη
• 3 αυγά
• 1 κρόκο αυγού
• 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
• 1 μικρό βαζάκι μερέντα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε το λάδι,το αλάτι και τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε τα 3 αυγά και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Προσοχή! Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, όχι σφιχτή! Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

2. Όταν είναι έτοιμη, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου. Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα. Τα κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα (κάντε ένα σταυρό και από επάνω ένα χ,για μεγαλύτερη ευκολία).

3. Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα, τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα τα κρουασανάκια και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.

4.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω. Θα τα λατρέψετε!





ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger