- Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
- Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει πως ο πρώην υπουργός δεν ξυλοκοπήθηκε από τον βαρυποινίτη, Βασίλη Στεφανάκο
- Υποστηρίζει πως ο αλβανικής καταγωγής και συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, Χάρι Κόκα, ήταν ο δράστης της επίθεσης
- Ο δικηγόρος του πάλαι ποτέ ισχυρού υπουργού διαψεύδει κατηγορηματικά πως ο πελάτης του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, με την υπόθεση να μοιάζει εξαιρετικά μπλεγμένη
- Δύο πειθαρχικές έρευνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Άκη Τσοχατζόπουλου το βράδυ της Πέμπτης στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αρχή έγινε με δημοσίευμα του Έθνους, στο οποίο αναφέρονταν πως ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός δέχθηκε άγρια επίθεση από τον βαρυποινίτη, Βασίλη Στεφανάκο.



Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ήδη διαψεύσει τα περί ξυλοδαρμού, ωστόσο μία μαρτυρία που διαβάζετε αποκλειστικά στο newsit.gr, δίνει στην -έτσι κι αλλιώς μπερδεμένη- υπόθεση μία νέα διάσταση.


"Τον ξυλοκόπησε συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού"
Σύμφωνα με μαρτυρία κρατουμένου που ήταν παρών στο περιστατικό, ο πρώην υπουργός ξυλοκοπήθηκε όχι απο τον Βασίλη Στεφανάκο, αλλά από τον αλβανικής καταγωγής και συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Χάρι Κόκα.

Όπως καταγγέλει κρατούμενος και αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr, ο πρώην υπουργός δέχθηκε αρχικά λεκτική επίθεση και μια σπρωξιά από τον Βασίλη Στεφανάκο.

Λίγη ώρα αργότερα ο 37χρονος, Αλβανός ποινικός, ενοχλημένος από την στάση του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον γρονθοκόπησε τέσσερις φορές χωρίς, ωστόσο, το θύμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

"Φοβηθήκαμε όλοι και κλείστηκαμε στα κελιά μας. Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές του περιστατικού", τονίζει ο κρατούμενος και αποκαλύπτει πως στο συμβάν ήταν παρών και ένας δικηγόρος.

Δύο πειθαρχικές έρευνες σε εξέλιξη
Παράλληλα, το τι ακριβώς συνέβη στις φυλακές Κορυδαλλού με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τις καταγγελίες ότι δέχθηκε επίθεση από τον Βασίλη Στεφανάκο, διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη.



Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη διενεργούνται δύο πειρθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος σωφρονιστικών υπαλληλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν, ενώ η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Σύμφωνα, ωστόσο, με αρμόδιες πηγές του υπουργείο Δικαιοσύνης η ενημέρωση που είχε το υπουργείο δεν αφορούσε σε ξυλοδαρμό και ο πρώην υπουργός δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα
Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Έθνος”, το οποίο ανέφερε πως ο 70χρονος πρώην υπουργός, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, δέχθηκε άγρια επίθεση μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο και μάλιστα μάλιστα στο νοσοκομείο των φυλακών για τις πρώτες βοήθειες.



Η εφημερίδα ανέφερε επίσης πως όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και τότε ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του και άρχισε να τον χτυπάει άγρια.

“Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα” άκουσαν αυτόπτες μάρτυρες τον Στεφανάκο να λέει στον 70χρονο Άκη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που λέγεται επίσης ότι δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα λέγεται ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν και ένας γνωστός ποινικολόγος, αν και δεν προβλεπόταν εκείνη την ώρα να βρίσκεται στους χώρους της φυλακής, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, αν και το κελί του βρίσκεται στην πρώτη πτέρυγα και επίσης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

NEWSIT.GR
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger