Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν πρόλαβε αλέκτωρ να λαλήσει και ο Τούρκος πρόεδρος λίγο μετά την πανηγυρική επαναπροσέγγιση του με την Ρωσία πρόσφερε ένα «ηχηρό» χαστούκι στην Μόσχα, επιβεβαιώνοντας τις απόψεις διαφόρων στρατηγικών μελετητών ότι αυτή η επαναπροσέγγιση δεν θα διαρκέσει πολύ και οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας θα επανέλθουν στην πρότερα παγωμένη κατάσταση έντασης.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας στην υπόθεση της Κριμαίας αναδεικνύεται ο Τούρκος πρόεδρος προκαλώντας την οργή της Μόσχας, λίγες μόλις μέρες μετά την εντυπωσιακή αποκατάσταση των σχέσεων τΩν δυο χωρών.


Συγκεκριμένα με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Γκαζιαντέπ ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο για να του εκφράσει τα συλληπτήρια του για την τραγωδία.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι σε αυτή την τηλεφωνική συνδιάλεξη ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε στον Ποροσένκο την πάγια θέση της Τουρκίας, ότι η χερσόνησο της Κριμαίας είναι… αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας.

Παράλληλα συζήτησε την περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών στο οικονομικό και στρατιωτικό τομέα και όλα αυτά σε μια περίοδο πολύ μεγάλης έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


Μετά από αυτό στην Μόσχας μάλλον έχουν τρελαθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο σημειωτέον οι Ρώσοι ήταν ουσιαστικά αυτοί που τον έσωσαν από το στρατιωτικό πραξικόπημα.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger