Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η Πολιτική του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχει γίνει άκρως επιθετική προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε ένα βαθμό αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί καθόσον ο κάθε ηγέτης θα έπαιρνε μέτρα κατά των συνωμοτών ώστε να μην μπορεί να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο. Όμως στην περίπτωση Ερντογάν, τα μέτρα αυτά αλλά και η πόλωση του όχλου προς κάθε κατεύθυνση, έχει φτάσει σε βαθμό υστερίας, που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση την ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Γιόζεφ Ντάνφορντ βρέθηκε να εξυβρίζεται και να απειλείται έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, όπου είχε πάει για συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία. Μάλιστα τον αποκαλούσαν εχθρό της Τουρκίας και θεωρητικό του πραξικοπήματος. Βέβαια δεν βρέθηκε κάποιος να τους σταματήσει έγκαιρα. Όσον αφορά τις συνομιλίες του αμερικανού στρατηγού με τον ομόλογο του Χουλούσι Ακάρ, που είναι γνωστός για τις φιλοδυτικές του θέσεις, η όλη συζήτηση υπήρξε εξαιρετικά ψυχρή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίσκεψη αυτή διαπιστώθηκε ότι, περίπου 220 αξιωματικοί που υπηρετούσαν στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ σε θέσεις διεθνούς συνεργασίας, έχουν μετατεθεί αμέσως μετά το πραξικόπημα.

Όσον αφορά τον Ερντογάν, ζήτησε να μιλήσει στην Κολωνία στους Τούρκους που ζούνε εκεί, κάτι που δεν του επετράπη και γι’ αυτό ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας κάλεσε τον Γερμανό επιτετραμμένο και σε πολύ έντονο ύφος! του είπε ότι, «δεν μπορεί να καταλάβει τι σόι δημοκρατία είναι η Γερμανία, όταν δεν επιτρέπει στον λαοπρόβλητο Ερντογάν να μιλήσει στον λαό του». Δηλαδή ο άνθρωπος έχει ξεφύγει τελείως, νοιώθει ότι όλοι και όλα του ανήκουν. Μάλιστα το αποκορύφωμα είναι ότι συλλάβανε στην Μαρμαρίδα έντεκα από τους 35 καταδρομείς που ψάχνουνε, ως συνεργούς στην επίθεση κατά του Ερντογάν και οι Υπουργοί δικαιοσύνης και Οικονομικών τους είπανε ότι, «θα λέτε σκοτώστε μας για αυτά που θα υποφέρετε, είναι προτιμότερος ο θάνατος από αυτά που θα υποφέρετε»!!!!!!

Θεωρούμε ότι ο Ερντογάν και όλοι οι συνεργάτες του στην Τουρκία,  έχουν καβαλήσει κάθε είδους καλάμι και όπως λέει και ο σοφός λαός μας, όποιος πηδάει πολλά παλούκια κάποιο θα … » Να δούμε ποιος θα τον «παλουκώσει» στο τέλος.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος Στρατηγικός Αναλυτής Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger