Όσο πλησιάζει η Κυριακή και 14η Αυγούστου αυξάνονται τα τουρκικά δημοσιεύματα που επισημαίνουν ότι έρχεται νέο κίνημα με επίκεντρο τους «χαμένους» τρεις στρατηγούς, που καταζητούνται από τη μέρα του πραξικοπήματος χωρίς να δίνονται περισσότερα στοιχεία.

Η γενικότερη κατάσταση στο στράτευμα είναι χαοτική και αυτό συνάγεται από του ότι δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατόν να αναπληρωθούν οι πάρα πολλές κενές θέσεις μετά το πραξικόπημα ενώ στις τάξεις των στελεχών υπάρχει έντονο κλίμα καχυποψίας και μετά την προτροπή του Ερντογάν να καταδίδεται όποιος είναι συμπαθών στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, οι αρχές φοβούνται στις επίμαχες ημερομηνίες, (14η Αυγούστου), την διενέργεια προβοκατόρικων επιθέσεων ή ακόμα και απόπειρες δολοφονίας υψηλών πολιτικών προσώπων που θα έχουν σαν στόχο την δημιουργία χάους και αναστάτωσης με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, μια «περίεργη» συμμαχία των ανθρώπων του Γκιουλέν, Κούρδων, Αμερικανών και της συριακής μυστικής υπηρεσίας Muhaberat, ετοιμάζουν προβοκατόρικη επίθεση στην περιοχή του Hatay που βρίσκεται στα τουρκοσυριακά σύνορα. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Παράλληλα μια μεγάλη τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η internethaber, αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη επίθεση σε κέντρα Σύριων μεταναστών που βρίσκονται στις νότιες επαρχίες, με σκοπό να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση που θα μεταδοθεί και στα αστικά κέντρα.

Εκεί όμως που η κατάσταση είναι ανησυχητική, είναι στο Αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα καθώς κυκλοφορούν πληροφορίες, (Yeni Şafak), ότι «κάτι» περιμένουν, ενώ πολλοί κάνουν λόγο και για ηλεκτρονική επίθεση που θα μπλοκάρει τα συστήματα επικοινωνίας και θα προκαλέσει κλίμα ανταρσίας που μπορεί να μεταδοθεί σε πολλές μονάδες του τουρκικού στρατού.

Οι ειδήσεις που διαχέονται κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό αξιωματικών που ακόμα και τώρα μετά τις διώξεις είναι πολύ δυσαρεστημένοι και έτοιμοι να δράσουν εναντίον του καθεστώτος, υπό την καθοδήγηση των τριών στρατηγών που καταζητούνται με λύσσα από τις τουρκικές αρχές.

Την μεγάλη ανησυχία έχει εντείνει και η μετάδοση από ένα πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, τον Fuat Avni, μέσω twit, της είδησης ότι επίκειται νέο κίνημα την 14η Αυγούστου και ότι ο ίδιος ο Φετουλάχ μετέδωσε το σήμα μέσω τηλεοπτικών κωδικών επικοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι ανησυχητικά ρευστό και μάλλον θα αργήσει πολύ να ηρεμήσει η κατάσταση, αν ηρεμήσει ποτέ, και κυρίως πως θα ηρεμήσει!

Πηγή: nikosxeiladakis.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger