Μπορεί ο συνδυασμός μελιού και σκόρδου να ακούγεται παράξενος, αλλά το αποτέλεσμα τους είναι εντυπωσιακό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος 

Το σκόρδο δίνει ωραία γεύση στα φαγητά, αλλά ταυτόχρονα έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, μια ουσία η οποία μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και έχει αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Το σκόρδο έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως μαγγάνιο, βιταμίνη Β6, σελήνιο και ίνες. Ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Μία μελέτη ανακάλυψε ότι μια δόση σκόρδου καθημερινά μειώνει το κρύωμα κατά 63%, ενώ μειώνει τα συμπτώματα του κατά 70%

Το ωμό μέλι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και σελήνιο. Περιέχει επίσης βιταμίνη B6, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη.

Το μέλι του εμπορίου περνά από θερμική επεξεργασία η οποία καταστρέφει τα θρεπτικά του συστατικά. Αλλά το ωμό μέλι είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Έχει υγιή γλυκαιμικό δείκτη που βοηθά στην πέψη.

Οι φυσικές βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία του ωμού μελιού βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Δίνει ενέργεια στο σώμα και το μυαλό ενώ παράλληλα μας βοηθά να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος. Οι αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πως μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σπιτικό γιατρικό από μέλι και σκόρδο για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να παραμείνετε υγιείς:

Υλικά

3-4 κεφάλια σκόρδο

1 φλιτζάνι ωμό μέλι

ένα μικρό βάζο με καπάκι

Οδηγίες

1. Χωρίστε το σκόρδο σε σκελίδες.

2. Μην τις ξεφλουδίσετε, απλά αφαιρέστε το εξωτερικό στρώμα.

3. Γεμίστε το βάζο με τις σκελίδες.

4. Ρίξτε το μέλι σιγά σιγά μέσα στο βάζο.

5. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε τον αέρα που μπορεί να είναι παγιδευμένος στο βάζο ανάμεσα στο μέλι.

6. Βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο είναι καλά καλυμμένο από το μέλι και κλείστε το βάζο.

7. Αφήστε το να κάτσει για λίγες μέρες, στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

8. Δοκιμάστε και απολαύστε το!

Για να ωφεληθείτε περισσότερο από το σκόρδο, χρησιμοποιήστε το ωμό, όπως εξηγεί το fanpage. Η θερμότητα μπορεί να αποκεντρώσει την αλλισίνη και να μειώσει τη διατροφική του αξία. Τρώγοντας το σκόρδο ωμό ωφελείστε και από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αλλισίνη. Μπορείτε να προσθέσετε και μπαχαρικά, όπως θυμάρι, για παραπάνω γεύση.

Αν δεν νιώθετε καλά, μια κουταλιά από αυτό το μίγμα θα σας επαναφέρει γρήγορα. Για καθημερινή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καταναλώστε μια κουταλιά το πρωί, πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε.

Θα αρχίσετε να νιώθετε ότι έχετε περισσότερη ενέργεια και το σώμα σας θα λειτουργεί σε καλύτερο επίπεδο. Μπορείτε να αλείψετε το μίγμα σε ψωμί ή να το προσθέσετε σε μια σαλάτα σαν ντρέσινγκ.






ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger