Αυξημένο κίνδυνο πρόωρων εκλογών με αφορμή τη δεύτερη αξιολόγηση που ξεκινά το φθινόπωρο, και καθυστέρηση της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, «βλέπει» η BofA Merrill Lynch στην τελευταία της έκθεση για την Ελλάδα.
H BofA Merrill Lynch σημειώνει ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους πιθανώς να αποδειχθεί ιδιαίτερα «θορυβώδες» για τη χώρα μας, λόγω αξιολόγησης.

Η BofA υπογραμμίζει την αδυναμία των φορολογικών εσόδων και ιδιαίτερα την αστοχία κατά 337 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, επισημαίνοντας ότι εάν αυτή η τάση συνεχιστεί μπορεί να απειληθεί η επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη πιθανότητα εισόδου των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Όπως έχουμε υποστηρίξει και στο παρελθόν, η χρονική στιγμή της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα», τονίζει η BofA.
Τέλος, τονίζει ότι η πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα παραμένει ισχνή και κατά τη διάρκεια της β’ αξιολόγησης θα εφαρμοστούν αρκετά αμφιλεγόμενα μέτρα.

Έτσι, ο κίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας να διαλύσει την ελληνική Βουλή και να πάει σε πρόωρες εκλογές εξακολουθεί να είναι πραγματικός, καταλήγει η BofA.


ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger