Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς, που συγκρότησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από ντόπιους οπλαρχηγούς με στόχο την απελευθέρωση της παραμεθόριας πόλης, στη δυτική όχθη του Ευφράτη δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, προετοιμάζεται για να εισέλθει με τις δυνάμεις του στην πόλη τους που κατέλαβαν οι Τούρκοι στις 24 Αυγούστου.

Επειδή οι Τούρκοι και οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές μισθοφόροι τους δεν πρόκειται έτσι απλά να σηκωθούν και να φύγουν από την Τζαραμπλούς, που τους την παρέδωσε αμαχητί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), αναμένεται να γίνουν σκληρές μάχες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι ντόπιοι αντάρτες από την Τζαραμπλούς, που συμμετέχουν στις SDF, έχουν εκφράσει την κάθετη άρνησή τους στην κατοχή της πόλης τους από ξένες δυνάμεις.

Μιλώντας στο ARA News ο Άχμεντ Αλ Τζαντίρ, μέλος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τζαραμπλούς, δήλωσε:

«Εμείς ως μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς μισθοφόρους να πάρουν την πόλη μας. Θα απελευθερώσουμε την Τζαραμπλούς».

«Αυτοί οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία δεν έχουν καμία διαφορά από το Ισλαμικό Κράτος. Θα απελευθερώσουμε τον λαό μας από όλες τις εξτρεμιστικές οργανώσεις», είπε.

Ο Μουχάμαντ Άχμεντ, αξιωματικός στο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς, είπε στο ARA News ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν αντιστάθηκε καθόλου στα τουρκικά στρατεύματα και στους συμμάχους τους που εισήλθαν στην Τζαρμπλούς την Τετάρτη 24 Αυγούστου.

«Θεωρούμε την πόλη μας κατεχόμενη από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της. Η πόλη της Τζαραμπλούς υπέστη βαρύ βομβαρδισμό από τον τουρκικό στρατό και δεν είδαμε καμία αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος σε αυτόν τον στρατό. Γνωρίζουμε ότι τζιχαντιστές του ISIS εισήλθαν στην Τουρκία, αφού ξύρισαν τα γένια τους, και ντύθηκαν με στολές όπως του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Εμείς ως τμήμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αναμένουμε εντολές για να εισέλθουμε στην πόλη. Είμαστε έτοιμοι».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger