Η ιστιοπλοΐα ετοιμάζεται να χαρίσει στην Ελλάδα το πέμπτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής εξασφάλισαν στα 470 μια θέση στο βάθρο, η οποία θα ξεκαθαρίσει σήμερα, Τετάρτη (17/08/2016) όταν και θα διεξαχθεί η medal race (20:05).

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στη 2η θέση και της 10ης ιστιοδρομίας (όπως και στην 8η και την 9η) στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα, ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και οι 29 βαθμοί ποινής που τους χωρίζουν από το τέταρτο πλήρωμα (38 β.π. έχουν οι Έλληνες, 67 β.π. οι 4οι Αμερικανοί) τους... χαρίζουν ένα μετάλλιο, η απόχρωση του οποίου θα γίνει γνωστή σήμερα!

Στις τελευταίες τρεις ιστιοδρομίες (8η, 9η, 10η), το ελληνικό πλήρωμα κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 6 βαθμούς ποινής, συγκομιδή που το βοήθησε να «σκαρφαλώσει» στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, πάνω από τους τρίτους Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν (Αυστραλία) και να αυξήσει στους 29 βαθμούς ποινής τη διαφορά του, η οποία δεν καλύπτεται, από το τέταρτο πλήρωμα (Στιούαρτ ΜακΝέι/Ντέιβ Χιουζ, ΗΠΑ).

Πλέον, οι Μάντης/Καγιαλής θα ριχθούν στη σημερινή medal race, όπου μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και το χρυσό μετάλλιο (έχουν σίγουρο το χάλκινο), στόχος που δύσκολα όμως μπορεί να επιτευχθεί, καθώς για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να τερματίσουν το λιγότερο έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς και μία από τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη medal race οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται, ενώ τα πληρώματα δεν έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν κούρσα.

Αυτό θα είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470, μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).







ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger