Αεροπορική βάση στην Τουρκία:  Η Bundeswehr ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Ιντσιρλίκ, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

Οι γερμανικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο απόσυρσης των στρατευμάτων τους και την απόσυρση του στρατιωτικού εξοπλισμού από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.


Αυτό αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Spiegel Online, επικαλούμενο δικές του πηγές.

Ως συνέχεια αυτών των θέσεων, εξετάζεται  ως εναλλακτική λύση, η δυνατότητα τοποθέτησης αναγνωριστικών αεροσκαφών «Tornado» καθώς και αεροσκαφών δεξαμενών καυσίμων της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας στην Ιορδανία ή την Κύπρο.

Στην περίπτωση της μετεγκατάστασης της αποστολής της Bundeswehr, οι επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ θα πρέπει να διακοπεί για τουλάχιστον δύο μήνες, σύμφωνα με το Spiegel.


Επιπλέον, η συντήρηση των αεροσκαφών και στις δύο χώρες εκτιμούνται ότι θα είναι ακριβότερη.
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, ωστόσο δήλωσε:
«Θέλουμε  να συνεχίσουμε την παρουσία μας στη βάση του Ιντσιρλίκ, αλλά είναι αμφίβολο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Ειδικός σε θέματα Άμυνας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας στην Ομοσπονδιακή Βουλή,  Ράινερ Άρνολντ,  ζήτησε την απόσυρση της Bundeswehr από την Τουρκία υπό το φως  της πρόσφατης άρνησης της Άγκυρας να παραχωρήσει άδεια σε Γερμανούς βουλευτές με επικεφαλής τον υφυπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Ράλφ Μπράουκζίπε.


«Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να βρει άλλες βάσεις για τους Γερμανούς στρατιώτες», είπε ο Άρνολντ.


Οι σχέσεις Βερολίνου και Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της υιοθέτησης ψηφίσματος από το γερμανικό κοινοβούλιο που χαρακτήρισε τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα από τους Οθωμανούς ως Γενοκτονία.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger