«'Ηταν υπέροχος, ένα φυσιολογικό αγόρι που του άρεσε να κυνηγά έντομα και να πηγαίνει στο πάρκο», λέει ο τραγικός πατέρας

Το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του δοκίμασε ένας Βρετανός πατέρας ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός ανήλικου εκτελεστή, ο οποίος πυροβολεί έναν κρατούμενο στο πιο πρόσφατο βίντεο προπαγάνδας του ISIS, τον 13χρονο γιο του.

Στο βίντεο, ο ανήλικος εμφανίζεται να εκτελεί εν ψυχρώ τον άνδρα που βρίσκεται γονατισμένος μπροστά του. Το ίδιο κάνουν και άλλα τέσσερα αγόρια, τα οποία ανήκουν προφανώς στο στρατό των ανήλικων τζιχαντιστών που εκπαιδεύονται από το Ισλαμικό Κράτος για να αναλάβουν δράση ενάντια στους «άπιστους».

Παρόλο που στο βίντεο δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητά του, το όνομα που του αποδίδεται (Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Μπριτάνι) αποκαλύπτει ότι καταγωγή του είναι βρετανική.

Μετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ένας Βρετανός επικοινώνησε με τις αρχές της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι αναγνώρισε το γιο του στο επίμαχο βίντεο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο ανήλικος Βρετανός τζιχαντιστής δεν είναι άλλος από τον 13χρονο γιο του JoJo, τον γιο της Νο 1 καταζητούμενης τρομοκράτη Sally Jones. Ο άνδρας, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος για λόγους ασφαλείας, είπε ότι χώρισε με την Jones λίγο μετά από τη γέννηση του αγοριού στο Kent το 2004. Η πρώην σύντροφός του ασπάστηκε το Ισλάμ λίγους μήνες αργότερα και παντρεύτηκε στη συνέχεια έναν υποστηρικτή του ISIS με τον οποίο μετακόμισε στη Συρία το 2013, όταν ο JoJo ήταν 10 ετών. 

Όπως φαίνεται, παρόλο που ο τζιχαντιστής σύζυγος της Jones σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή πέρυσι, ο θετός του γιος βαδίζει στα χνάρια του σκοτώνοντας για το Ισλαμικό Κράτος. «Ήταν υπέροχο παιδί. Ένα φυσιολογικό αγόρι που του άρεσε να κυνηγά έντομα και να πηγαίνει να παίζει στο πάρκο. Όταν έφυγε από τη ζωή μου ήταν πολύ δύσκολο. Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι αφού έπρεπε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Είναι αηδιαστική η πλύση εγκεφάλου στην οποία τον έχουν υποβάλει», αναφέρει ο τραγικός πατέρας στην Daily Mail.

H Sally Jones, γνωστή και με το ψευδώνυμο Umm Hussain Birtaniya ή «λευκή χήρα», είναι μια από τους πιο διαβόητους τρομοκράτες και συνδέεται με τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS στη Βρετανία. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΟΗΕ την χαρακτήρισε επίσημα ως πράκτορα που ενεργεί εκ μέρους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger