Γιατί ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου στηρίζει με πάθος τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Για ποιον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στενοχωρημένος από τον άγριο πόλεμο των δύο καλών του φίλων, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου; Για ποιον λόγο το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εκδίδει πρωτοφανείς ανακοινώσεις υπέρ του Γιάννη Αλαφούζου καθιστώντας απολύτως δηλωτική τη σχέση διαπλοκής.

Εντάξει καταλαβαίνουμε: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο, τους ενώνει ο κοινός αγώνας κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. Εντάξει καταλαβαίνουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται μήπως και ο φίλος του δεν πάρει τηλεοπτική άδεια και χαθεί ένα από τα ισχυρότερα προπαγανδιστικά εργαλεία της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι σε φίλους και γνωστούς ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ισχυρίζεται ότι θα πάρει την πρώτη τηλεοπτική άδεια. Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι δεν του αρέσει οι καλοί του φίλοι, επιχειρηματίες και εφοπλιστές να τσακώνονται. Εντάξει καταλαβαίνουμε, δεν θέλει να χάσει την στήριξη κάποιου από τους δύο. Όμως δεν είναι μόνο αυτά.

Η σχέση των Μητσοτάκηδων με τους Αλαφούζους και με τους επιχειρηματίες γενικά είναι μια παλιά ιστορία διαπλοκής. Από την εποχή του Κωνσταντίνου και του Αριστείδη. Και πιο παλιά ακόμη.

Τον Νοέμβριο του 2006, η επί 28 χρόνια γραμματέας και εκπρόσωπος εταιρειών του Αριστείδη Αλαφούζου μίλησε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος" και είχε περιγράφει πώς ο πρώην εργοδότης της χρηματοδοτούσε τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

Όπως είχε αποκαλύψει , τα χρήματα έμπαιναν σε τσάντες τις οποίες παραλάμβανε ο οδηγός του κ. Μητσοτάκη από το γραφείο του Αριστείδη Αλαφούζου. Τα χρήματα τα έβαζε η ίδια μέσα στις τσάντες και ήταν συνήθως 30 εκατομμύρια δραχμές.

Τον Οκτώβριο του 1993 ο Αριστείδης Αλαφούζος παραχωρεί συνέντευξη στην δημοσιογράφο των «Νέων» Τζώρτζια Κοντράρου. Η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε αποκαλύψει αποκάλυψε τα ηχητικά ντοκουμέντα που τότε δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Στο πρώτο απόσπασμα ο Αριστείδης Αλαφούζος περιγράφει την γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Όπως θα τον ακούσετε να λέει, πήγε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά να γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο γραφείο του.

Στο δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο, ο Αριστείδης Αλαφούζος περιγράφει πώς χάλασαν οι σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αιτία τα «χρηματοδοτικά» όπως αναφέρει ίδιος. 

«Ο Μητσοτάκης ζητούσε συνεχώς λεφτά»

Στο ΒΙΝΤΕΟ που θα ακολουθήσει θα ακούσετε τον Αριστείδη Αλαφούζο να λέει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές ζητούσε μικροποσά. Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Γιάννης Αλαφούζος και του ζητά να διευκρινίσει τι εννοεί με το «μικροποσά».Ο Αριστείδης Αλαφούζος απαντά ότι τα μικροποσά ήταν συνήθως 30 εκατομμύρια δραχμές. Αργότερα κατάλαβε ότι τα ποσά αυτά που διέθετε στον κ. Μητσοτάκη δεν πήγαιναν σε τόσο θεμιτούς σκοπούς.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger