Στα αναμμένα κεριά μιας τούρτας γενεθλίων αποδίδουν οι γαλλικές αρχές την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα μπαρ, στην πόλη Ρουέν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι και άλλοι έξι να τραυματιστούν.

Τα θύματα είναι ηλικίας 18-25 ετών και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πέθαναν από τις αναθυμιάσεις. Η τραγωδία σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, στο υπόγειο του μπαρ, κατά τα φαινόμενα όταν η οροφή της αίθουσας πήρε φωτιά από τα κεριά μιας τούρτας.

«Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 00.20 (τοπική ώρα) να πάει στο μπαρ Cuba Libre που βρίσκεται στη λεωφόρο Ζακ Καρτιέ. Έφτασαν πολύ γρήγορα», είπε ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας Σεν Μαριτίμ, Ιβάν Κορντιέ.

Οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ρουέν, οι νέοι που είχαν προσκληθεί σε ένα πάρτι γενεθλίων έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς, όταν πήρε φωτιά η οροφή. «Δεν σημειώθηκε έκρηξη, από τα κεριά που χρησιμοποιήθηκαν στη γιορτή πήρε φωτιά η οροφή που ήταν κατασκευασμένη από πολυστυρένιο, απελευθερώνοντας αέρια που δηλητηρίασαν τα θύματα» ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.
Ο αντεισαγγελέας της Ρουέν Λοράν Λαμπαντί, που μίλησε στην εφημερίδα Paris-Normandie, υπογράμμισε ότι η τραγωδία οφείλεται σε «ατύχημα».

Νωρίς τα ξημερώματα, το μπαρ παρέμενε αποκλεισμένο και οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει μεταλλικές μπαριέρες μπροστά στην πρόσοψή του. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι όλα τα τζάμια του έσπασαν και τα στόρια κάηκαν
.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Ρουέν συγκλονίστηκε από μια άλλη τραγωδία, τη δολοφονία του ιερέα του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ από δύο τζιχαντιστές.

Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα αυτού του είδους στη Γαλλία την τελευταία δεκαετία. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2005, μια πολυκατοικία στο Λ’Αΐ-Λε-Ροζ, στα περίχωρα του Παρισιού, τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι. Την 1η Νοεμβρίου 1970, από πυρκαγιά σε μια ντισκοτέκ στο Σεν-Λοράν-ντι-Πον, στην ανατολική Γαλλία, σκοτώθηκαν 146 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι.





ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger