Ads (728x90)





Είναι ένα φρούτο με εξαιρετικές θρεπτικές ουσίες και χρήσεις, καθώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε όχι μόνο στην ζαχαροπλαστική αλλά και στην μαγειρική. Η εποχή του κρατάει λίγο, ξεκινά προς το τέλος Μαΐου και τελειώνει προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Ωστόσο, τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν μεγάλη διάρκεια, δίνουν πολύ ενέργεια, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών καθώς  περιέχουν κάλιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Το μικρό τους μέγεθος μη σας ξεγελά, τρία βερίκοκα μας δίνουν 60 θερμίδες.

Ας δούμε στην συνέχεια, τα θαυματουργά οφέλη των φρέσκων βερίκοκων:

1. Θαυμάσια πηγή βιταμίνης Α.

Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, την αναπαραγωγή και τη διατήρηση του υγιούς δέρματός και του σκελετού.

Υπάρχουν δύο τύποι βιταμίνης Α, ο πρώτος τύπος προσχηματισμένης βιταμίνης Α βρίσκεται στις διάφορες πηγές κρέατος (κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια) και ο δεύτερος τύπος η προβιταμίνη Α στα φρούτα και τα λαχανικά. Ο πιο κοινή μορφή της προβιταμίνης Α, που βρίσκεται στα τρόφιμα και στα συμπληρώματα διατροφής, είναι το β-καροτένιο.

Η ημερήσια συνιστάμενη πρόσληψη βιταμίνης Α για τις γυναίκες είναι 700 μg ενώ για τους άνδρες 900 μg.
* 1 φλιτζάνι βερίκοκα περιέχει 158 μg

2. Σημαντική πηγή καλίου

Το κάλιο είναι ηλεκτρολύτης που βοηθάει στη ισορροπία των υγρών, στη λειτουργία των μυών και στη ρύθμιση της αρρυθμίας. Επίσης βοηθά στη καλή πέψη και στην υγεία των οστών. Η κατάλληλη ημερήσια πρόσληψη βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και μειώνει το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η ημερήσια συνιστάμενη πρόσληψη ενός ενήλικα πρέπει να είναι 4,7 γραμμάρια ( 4.700 mg )
* 1 φλιτζάνι βερίκοκα περιέχει 427 mg καλίου

3. Πλούσια πηγή φυτικών ινών
Τα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα διαλυτών φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων γλυκόζης του αίματος και της χοληστερόλης.

Η ημερήσια συνιστάμενη πρόσληψη φυτικών ινών είναι 25γρ
* 1 φλιτζάνι βερίκοκα περιέχει 3,3 γραμμάρια φυτικών ινών






ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger