Ήταν πέρυσι τον Οκτώβριο όταν έσκασαν δυο βόμβες στην Πελοπόννησο και στο αρχηγείο της Αστυνομίας ξύπνησαν μνήμες από χτυπήματα του αντάρτικου πόλης. Όμως λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι πίσω από τα χτυπήματα στην Καλαμάτα και το Μυστρά ήταν κάποιοι περίεργοι τύποι που υποστήριζαν πως ετοίμαζαν τη μεγάλη επανάσταση κατά του μνημονίου επικαλούμενοι το άρθρο 120 του Συντάγματος.
«Είμαστε η ομάδα Ε» είπαν στους εμβρόντητους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν και αγνοούσαν την ύπαρξη τους... Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά και λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη οι αυτοαποκαλούμενοι εκπρόσωποι της διαβόητης ομάδας «Έ» μιλάνε στο ΘΕΜΑ μέσα από το κελί τους στις φυλακές Μαλανδρίνου. «Εμείς είμαστε η ομάδα Ε» λέει ο Δημήτρης Σοφιανός και συνεχίζει: «Η δικιά μας «επανάσταση» ήταν αυτή η συμβολική κίνηση που έγινε στο οικόπεδο της Τράπεζας της Ελλάδος και έγινε στο οικόπεδο γιατί δεν θέλαμε να προκαλέσουμε ούτε υλικές ζημιές ούτε τραυματισμούς και βλάβη σε πολίτες».
Η ιστορία των πέντε ακροβατεί ανάμεσα στην υπερβολή και τη φαντασία καθώς είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η διαβόητη «ομάδα Ε» με σάρκα και οστά, αποτελούμενη μάλιστα από έναν κτηνοτρόφο, έναν άνεργο, έναν πρώην ειδικό φρουρό από τη Δράμα, έναν σεκιουριτά από τη Χαλκιδική και αρχηγό έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Καλαμάτα που μετακόμισε στο Αγρίνιο για τα μάτια μιας γυναίκας! To απίστευτο είναι ότι όπως προέκυψε από τη δικογραφία, προμηθεύτηκαν σκηνές, sleeping bags και τόξα για να στήσουν το στρατηγείο τους στον Ταύγετο και έβαλαν τις δύο πρώτες βόμβες στην τράπεζα της Ελλάδος και το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Καλαμάτα και το Μυστρά...

Πόλεμος για την «πραγματική» ομάδα Ε 
 Η «ομάδα Ε» δεν είναι μια οργάνωση με την κλασική έννοια του όρου. Ξεκίνησε να εμφανίζεται πριν μερικά χρόνια και πολλές θεωρίες συνωμοσίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτή και τα μέλη της. Άλλοι κάνουν λόγω για εθνικιστές, άλλοι για δωδεκαθειστές και άλλοι μια μυστικιστική οργάνωση που θέλει να αναβιώσει την αρχαία Ελλάδα. Κάποιοι άλλοι που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι της, υποστήριζαν πως οι συλληφθέντες δεν είναι μέλη της... «Το αντίθετο συμβαίνει γιατί αυτή τη στιγμή, αυτοί που τα λένε δεν βρίσκονται στη φυλακή. Εμείς βρισκόμαστε. Γιατί εμείς βγήκαμε μπροστά για να φωνάξουμε και να εκφράσουμε όλη αυτή την οργή των Ελλήνων για όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Κανένας δεν βγήκε να φωνάξει έστω και να κάνει μια συμβολική κίνηση για αυτό που γίνεται στην πατρίδα μας» λέει ο κ. Σοφιανός και προσθέτει ότι να είναι λίγοι, αλλά κάνουν ...μεγάλη δουλειά. «Είμαστε πέντε άτομα αλλά την ιδεολογία μας τη διαδίδουμε από στόμα σε στόμα και συζητάμε με όλους τους Έλληνες πατριώτες. Όμως στη φυλακή είμαστε μόνοι μας, μας έχουν ξεχάσει όλοι και αυτό είναι το παράπονο μας. Δεν μας στήριξε κανένας».
 Τότε οι άλλοι ποιοι είναι; ρωτάμε, για να πάρουμε την απάντηση: «Εμείς είμαστε η ομάδα Ε. Κάνουμε αγώνα για την πατρίδα και είμαστε άτομα του μεροκάματου. Δεν έχουμε πάρει δεκάρα από κανέναν. Μας γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες και είμαστε έντιμοι άνθρωποι. Πολίτες αυτού του κράτους, σεβόμαστε το σύνταγμα του κράτους και με το άρθρο 126 του Συντάγματος προβήκαμε σε αυτή την κίνηση. Ουσιαστικά μας προέτρεψε το ίδιο το σύνταγμα σε αυτή την κίνηση. Το άρθρο 120 βασίζεται, λέει, στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Επομένως δεν κάναμε κάτι παράνομο. Αυτό το προβλέπει το ίδιο το σύνταγμα. Ιδεολογικά, το έχουμε δηλώσει δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και σε καμία οργάνωση. Είμαστε μια ομάδα. Ένα σύνολο όλων των Ελλήνων και η φωνή όλων των πατριωτών Ελλήνων».

 «Δεν ήταν βόμβες, αλλά πυροτεχνήματα...» 
 Πώς αποφασίσατε να κάνετε επανάσταση και μάλιστα με τόσο «εκρηκτικό» τρόπο; ρωτάμε. «Δεν είναι ακριβώς επανάσταση. Είναι η οργισμένη φωνή ενός λαού γιατί εκπροσωπούμε τον λαό. Η επανάσταση έχει πολλές μορφές. Η δικιά μας “επανάσταση”, ήταν αυτή η συμβολική κίνηση που έγινε στο οικόπεδο της Τράπεζας της Ελλάδος και έγινε στο οικόπεδο γιατί δεν θέλαμε να προκαλέσουμε ούτε υλικές ζημιές ούτε τραυματισμούς και βλάβη σε πολίτες. Είχαμε κάνει κατόπτευση και είχαμε λάβει όλα τα μέτρα».

 Παρατηρούμε ότι δεν υπήρχε διαβάθμιση της “έντασης” των ενεργειών σας. Περάσατε κατευθείαν στις βόμβες. Την πιο ακραία μορφή διαμαρτυρίας.
“Δεν ήταν βόμβες, ήταν πυροτεχνήματα. Γιατί βόμβες, εκρηκτικός μηχανισμός όπως αναφέρεται στη δικογραφία δεν ήταν. Ήταν πυροτεχνήματα. Και αυτά τα πυροτεχνήματα που σας είπα μπορούν να κατασκευαστούν και να κυκλοφορήσουν παντού. Σε πανηγύρια, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα... Είναι πυροτεχνήματα και όχι βόμβες. Δεν είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Δεν έχουμε καμία σχέση με βόμβες. Το ένα πυροτέχνημα που μπήκε στο προαύλιο της τράπεζας δεν έκανε καμία ζημιά και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολογου ήταν καθαρά συμβολική κίνηση και διαμαρτυρία. Δεν είχαμε κανέναν σκοπό να τραυματίσουμε κανέναν, ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας για λογαριασμό των Ελλήνων πατριωτών που βλέπουν αυτό που παίζεται σε βάρος της πατρίδας. Διότι εδώ γίνονται τρελά πράγματα που τα βλέπει ο λαός.

 Διανυκτερεύατε στα βουνά πριν τα χτυπήματα;
 “Όχι βρισκόμασταν στα σπίτια μας, απλά μας αρέσουν οι ασκήσεις επιβίωσης. Είμαστε φυσιολάτρες”. Πόσα χρόνια μετράει η ομάδα Ε; “Αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται στο internet με αναρτήσεις που λένε την αλήθεια για όσα συμβαίνουν. Ο λόγος μας είναι βαρύς και μέλη είναι όλοι οι Έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα τους και την ελληνική ιδεολογία”.

 Πάντως πολλοί έχουν στηλιτεύσει το γεγονός ότι τα κείμενα της ομάδας σας είναι ανορθόγραφα και δεν έχουν ειρμό.
 “Προφανώς πονάνε αυτά που λέμε και είναι η ωμή αλήθεια. Αυτοί που τα λένε αυτά, ας μάθουν πρώτα αυτοί τα ελληνικά. Γιατί η ελληνική γραμματεία δεν είναι αυτή που διδάσκονται, είναι μέγα λάθος γιατί έχει παραποιηθεί. Έχει παραποιηθεί η ιστορία όπως έχουν παραποιηθεί τα πάντα γιατί πολεμάται ο ελληνισμός και έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια. Είναι δυνατόν αυτή η γλώσσα να παραμένει ίδια; Όπως η παλιά; Έχουν παραποιηθεί τόσα πολλά. Και μέσω των ερευνών μας έχουμε διαπιστώσει οτι πολλά από αυτά που γράφονται και λέγονται σε ιστορικά γεγονότα δεν ισχύουν”.

 Και οι βόμβες;
 “Ήταν πυροτεχνήματα όχι βόμβες. Και υπήρχε θυμός που είχε συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Και κάποια στιγμή έφθασε να μας πνίγει και να πούμε ως εδώ. Δεν γίνεται να ξεπουλιέται έτσι η πατρίδα. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι. Ήταν μια έκρηξη οργής”.

 Έχετε μετανιώσει για την πράξη αυτή;
 “Θα μπορούσα να πω ότι ήταν ένα λάθος. Υπήρχε η οργή και ο θυμός και μπορώ να πω ότι ίσως ήταν ένα λάθος. Δράσαμε κατόπιν της σκέψεως και της κρίσεως μας. Έτσι κάναμε αυτή τη συμβολική κίνηση”.

 Αν σας ακούσει κάποιος μπορεί και να σκεφθεί ότι είστε αμετανόητος.
 “Ποτέ δεν θα προβαίναμε σε άλλη τέτοια συμβολική κίνηση. Και αυτό γιατί ξέρουμε καλά ότι υπάρχουν επιπτώσεις. Και δεν το γνωρίζαμε αυτό. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν αφέλεια. Αλλα λόγω της αγνής ψυχής μας πιστεύαμε ότι αυτό που κάναμε ήταν κάτι αγνό. Κάτι που να μπορέσει να φωνάξει την οργή και το θυμό που κρύβαμε μέσα μας. Όπως και όλος ο ελληνικός λαός”.

 Μόνοι στο Μαλανδρίνο 
 Μέσα από το κελί των φυλακών Μαλανδρίνου ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας Ε μιλάει για την καθημερινότητα πίσω από τα κάγκελα. Μια θλιβερή και γκρίζα πραγματικότητα που δημιουργεί το καθεστώς πλήρους απομόνωσης στο οποίο βρίσκονται. «Είμαστε στο Μαλανδρίνο στη Β πτέρυγα. Το Μαλανδρίνο, είναι κλειστή φυλακή με βαρυποινίτες. Εμείς κρατούμαστε χωριστά. Είμαστε απομονωμένοι λόγω των φρονημάτων και της ιδεολογίας μας» υποστηρίζει.

Συνεχίζετε να ασχολείστε με την ομάδα Ε;
 «Έχουμε φιμωθεί. Δυσκολευόμαστε. Και ψυχολογικά λόγω της τεράστιας αδικίας σε βάρος μας με το κατηγορητήριο που έχουν στήσει για να μας βγάλουν τρομοκράτες. Γιατί δεν υφίσταται., Και δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι είμαστε είτε εγκληματίες είτε τρομοκράτες. Αυτά θα φανούν στη δίκη στις 13 Σεπτεμβρίου».
 Η δικηγόρος των προφυλακισμένων μελών της ομάδας Ε, Άννα Μαρία Νταηλάκη μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζει: «Μετά από 11 μήνες προφυλάκισης των εντολέων μου, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε στις 13-9-2016 ημέρα της δίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, να αποδειχτεί με στοιχεία και όχι με υποθέσεις η αλήθεια των πράξεων τους».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger