Συναγερμός σήμανε στο Βερολίνο! 

Η Γερμανία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία της στην Άγκυρα, όπως και άλλα γραφεία στην Τουρκία, καθώς υπάρχει φόβος ότι μπορεί να γίνουν στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων. Αυτό αναφέρει η Deutsche Welle.

Αν και το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι θα μείνουν κλειστά από τις 12 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, δεν εξήγησε τον λόγο. Κλειστό θα μείνει και ένα γερμανικό σχολείο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Bild, η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορούν να δεχθούν επίθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επιθέσεις βομβιστών στην Τουρκία. Τελευταίο τραγικό γεγονός ήταν ο ματωμένος γάμος στις 18 Αυγούστου, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στον χώρο της δεξίωσης.

Την ίδια ώρα, σφοδρές επικρίσεις προκαλεί στην Τουρκία το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που παρουσιάζει τον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν με γυαλιά ηλίου και στο φόντο εκτοξεύονται πύραυλοι, ενώ αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο δικτάτορα. Ένα εξώφυλλο, το οποίο η Άγκυρα χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προκλητικό».


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger