Τα τελευταία χρόνια, η λέξη superfoods (υπερτροφές) έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Τα superfoods είναι μια κατηγορία τροφών με... ιδιαίτερες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, τα superfoodsείναι φρούτα και λαχανικά με ασυνήθιστα μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, το Ιπποφαές περιέχει 100mg βιταμίνης C ανά 100ml του χυμού του, ενώ το πορτοκάλι μόλις 35-40mg.

Για να θεωρηθεί, λοιπόν, ένα φρούτο ή ένα λαχανικό superfood πρέπει να περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών, Ω λιπαρών, φυτικών ινών και να μην προσδίδει πολλές θερμίδες. Έρευνες μάλιστα έδειξαν, πως πολλά είδη υπερτροφών μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας ενάντια στις καρδιακές παθήσεις και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν είναι λοιπόν παράλογο το ότι λατρεύουμε τα superfoods...

Τα λατρεύουμε γιατί είναι «βόμβες» βιταμινών και ευεργετικών συστατικών για τον οργανισμό μας, όμως δεν είναι και... μαγικά! Εισάγοντάς τα στη διατροφή μας, με τη μορφή συμπληρώματος, όντως κάνουμε ένα τεράστιο δώρο στον οργανισμό και την υγεία μας, όμως πρέπει να ενισχύουμε τη δράση τους και όχι να την περιορίζουμε. Ναι, μπορούν να μας θωρακίσουν αποτελεσματικά ενάντια στις καρδιακές παθήσεις, όχι όμως αν συνεχίσουμε να τρώμε τηγανητά. Μελίγαλόγια, ταsuperfoodsείναι super, οι υπερ-ήρωες των τροφών και μπορούν να γίνουν οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι της υγείας μας αρκεί... να τα βοηθήσουμε και εμείς λίγο!

Πώς θα τα βάλεις στη διατροφή σου; Πολλά μπορείς απλά να τα προσθέσεις στη λίστα με τα ψώνια σου, όπως το Ιπποφαές. Αυτά είναι καλύτερα να τα λαμβάνεις με τη μορφή συμπληρώματος αφού με μια κάψουλα μπορείς να εκμεταλλευτείς όλη τους την θρεπτική αξία εύκολα και γρήγορα. 

Αναζήτησε λοιπόν στο φαρμακείο τα superfoods και θα τα λατρέψεις μόλις δεις τα αποτελέσματά τους στην υγεία σου!






ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger