Θα συνεχίσει το πρόγραμμά του ή θα κλείσει;

Οι άνθρωποι του Epsilon εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ξεκάθαρα πως το κανάλι θα συνεχίσει να λειτουργεί δυναμικά παρά “την σημερινή θεσμική αβεβαιότητα, τις νομοθετικές ατέλειες και την πρόσφατη δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών, της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας «ΕPSILON», συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, που τον έχει ήδη καθιερώσει στην εκτίμηση του κοινού, ξεκινά δυναμικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμά του για την σεζόν 2016-2017. Με νέες μεγάλες ελληνικές και διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές και με σημαντικούς παρουσιαστές, τόσο τους ήδη καταξιωμένους του δυναμικού του όσο και άλλους πασίγνωστους, όπως η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας.

Το «ΕPSILON» θα συνεχίσει με την ίδια, όπως μέχρι τώρα, δυναμική λειτουργία αποδεικνύοντας, ότι σε μια δύσκολη για τα Μέσα Ενημέρωσης περίοδο, εξακολουθεί να επενδύει σε αυτό που η πολιτεία και οι πολίτες ζητούν: Να κάνει τηλεόραση ποιοτικής προσφοράς στην Ενημέρωση, στην Ψυχαγωγία και στον Πολιτισμό.

Η εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική» που έχει την ευθύνη λειτουργίας του «ΕPSILON», διαβεβαιώνει ότι το πανελλαδικό αυτό κανάλι θα εξακολουθήσει για πολλά χρόνια να λειτουργεί απρόσκοπτα. Και τούτο παρά την σημερινή θεσμική αβεβαιότητα, τις νομοθετικές ατέλειες και την πρόσφατη δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών, της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται και θα κριθεί τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Δικαστήρια) στο χρονικά αόριστο μέλλον.

Με την ευκαιρία η «Ραδιοτηλεοπτική» επαναφέρει την πρόταση που έχει επίσημα και δημόσια καταθέσει, για την αδειοδότηση εταιρειών ΜΜΕ και την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας. Δηλαδή την παροχή αδειών σε όποιες εταιρείες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου, «χωράνε» στο επίσημο φάσμα συχνοτήτων και καταβάλλουν συγκεκριμένο και ίσο για όλες ποσόν για την απόκτηση άδειας, σε ισόποσες ετήσιες δόσεις για όλα τα χρόνια ισχύος της.

Πρόκειται για τη μοναδική  βιώσιμη και σύμφωνη με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αντιμετώπιση, που ακόμα και εκείνοι οι οποίοι την αγνόησαν ή έσπευσαν άκριτα να τη χλευάσουν, τώρα αναγνωρίζουν την ορθότητά της (βλ. σχετικά δημοσιεύματα της «Αυγής» και της «Εφημερίδας των Συντακτών»).

Είναι η μόνη λύση του ραδιοτηλεοπτικού προβλήματος στη χώρα μας, όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αποφεύγει μάταιες και χρονοβόρες δικαστικές περιπέτειες αγνώστου αποτελέσματος, επιτρέπει τον καλώς νοούμενο ανταγωνισμό, καθώς και την ευρωπαϊκή οδηγία περί ισότητας και εξασφαλίζει αλλά και πολλαπλασιάζει τις θέσεις εργασίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο αντί της ανεργίας χιλιάδων ατόμων, που δεν αντιμετωπίζεται με θνησιγενή περιφερειακά κανάλια, όπως εντελώς αβάσιμες απόψεις ισχυρίζονται».



ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger